20953 resultaten
ID: 77321 | Bouwkundig element
De Linde 119 (Brugge)
De Linde nr. 119. Voormalige, gerenoveerde boerenarbeiderswoning op de hoek met de Lodewijk van Malestraat. Staat aangeduid op een kadasterkaart van 1809. Woonhuis met 19de-eeuws uitzicht. De voormalige schuur rechts van het huis is in 2002 geïntegreerd en verbouwd tot inkom en garage, ontworpen door architect Antoine Dugardyn (Sint-Kruis). Baksteenbouw, de zijpuntgevel uitgevend op de Lod
ID: 77510 | Bouwkundig / Landschappelijk element
De Maleingreaustraat 13, Puienbroeklaan (Brugge)
Voormalig kasteeldomein, gelegen in het westelijk deel van het Park van Male. Kasteelsite met villa en koetshuis met conciërgewoning, toegankelijk via gekasseid weggetje en toegangsbrug. Park met oude bomen, waaronder een monumentale alleenstaande bruine beuk., walgracht en vijver en een ijskelder in de zuidwesthoek van het park.
ID: 74781 | Bouwkundig element
De Watermolen 15-17 (Brugge)
Sterk verbouwde hoeve van het langgestrekte type. Verankerde bakstenen volumes, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint.
ID: 306921 | Bouwkundig element
Dijver, Eekhoutstraat, Groeninge, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Kartuizerinnenstraat, Kastanjeboomstraat, Katelijnestraat, Mariastraat, Nieuwstraat, O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid, Oude Burg, Wollestraat (Brugge)
Deze bescherming betreft de Dijver, het Arentshuis, het Gruuthuse en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met omgeving.
ID: 82339 | Bouwkundig element
Dijver 12 (Brugge)
Voormalig poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw, heden ingang van het Groeningemuseum, zie smeedijzeren uithangbord met opschrift "GROENINGE / MUSEUM"/. Poortgebouw van 1749 met parement van arduin; drie traveeën en één bouwlaag onder leien zadeldak.
ID: 82344 | Bouwkundig element
Dijver 17A-C (Brugge)
Voormalige patriciërswoning van de heren van Gruuthuse, nu Gruuthusemuseum. Het pand heeft een kern uit de 15de eeuw, in het vierde kwart van de 19de eeuw grondig gerestaureerd door architect L. Delacenserie en met vleugel aan Gruuthusestraat van het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aan westkant van de Reie gelegen complex op onregelmatige plattegrond met binnenplaats: de hoofdvleugel met 15de-eeuwse kern op L-vormige plattegrond met hoektoren, in de noordwesthoek conciërgewoning en lapidarium.
ID: 74796 | Bouwkundig element
Diksmuidse Heerweg 460 (Brugge)
Woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak bedekt met Vlaamse pannen.
ID: 74803 | Bouwkundig element
Doornstraat 103 (Brugge)
Hoeve bij Lange Molenstraat bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.
ID: 74804 | Bouwkundig element
Doornstraat 188 (Brugge)
Vrijstaande lage boerenarbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw gelegen in een ruime tuin.
ID: 74805 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Doornstraat 209-213 (Brugge)
De hoevesite bestaat uit verschillende losse bestanddelen. De boerenwoning, met gevel in empirestijl, is uniek voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen. De schuur is 18de-eeuws. De stallen vormen de noordzijde van een ommuurde groentetuin en herbergen een oranjerie. Op het erf van de hoeve en de aansluitende huiskavel zijn telkens met een typische inplanting ook een bakhuisje, een stalgebouwtje en een grondvest van een vroeger schuifje op de grachtomwalling bewaard.