Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 27628 | Bouwkundig element

Herenhuis

Karel Martelstraat 63, 63A (Oudenaarde)
Herenhuis met omringende, voornamelijk achterliggende tuin. Axiaal ijzeren toegangshek aan vierkante bakstenen hekpijlers met arduinen dekplaat en tussen lage bakstenen afsluitingsmuren eindigend bij de blinde zijpuntgevels van de beide koetshuizen die de voortuin zijdelings begrenzen. Ruim rechthoekige dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder schilddak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 27631 | Bouwkundig element

Kosterswoning

Karel Martelstraat 82 (Oudenaarde)
Kosterswoning, gelegen in beboomde tuin met afsluitingsmuur aan de straat met ijzeren hekwerk en axiaal ijzeren toegangshek tussen vierkante bakstenen hekpijlers. Landelijk dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 27206 | Bouwkundig element

Villa van 1935

Keizer Karelstraat 6 (Oudenaarde)
Bakstenen villa gebouwd naar ontwerp van architect Jules Lippens in 1935. Bakstenen tuinmuur met hek rechts van het huis.


ID: 27638 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kerkgate 14 (Oudenaarde)
Landelijke burgerwoning van het dubbelhuistype met vijf traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, van circa 1900, voorafgegaan door ondiep terras, aan de straatzijde afgesloten door laag ijzeren hekwerk en met toegangstrap tegenover de voordeur.


ID: 27635 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Herenhuis met tuin

Kerkgate 2 (Oudenaarde)
Herenhuis in beboomde tuin met lage bakstenen afsluitingsmuur aan de straat met decoratief ijzeren hekwerk en onderbroken voor twee ijzeren toegangshekken aan vierkante bakstenen hekpijlers. Rechthoekig streng symmetrisch dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak, van circa 1870.


ID: 27378 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kortrijkstraat 378 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een gekasseid erf. IJzeren toegangshek tussen vierkante gewitte pijlers onder piramidevormige bekroning links van het woonhuis. Boerenwoning van vijf en vier traveeën, deels onder mank zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 27577 | Bouwkundig element

Herenhuis

Leupegemstraat 40 (Oudenaarde)
Herenhuis van de jaren 1870 van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met decoratieve vorstkam en gelegen achterin gekasseide oprit, toegankelijk via sierlijk gewit ijzeren toegangshek tussen twee geprofileerde rijkelijk uitgewerkte ijzeren hekpijlers.


ID: 27216 | Bouwkundig element

Herenhuis

Louise Mariekaai 11 (Oudenaarde)
Onderkelderd diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, uit begin 19de eeuw, naar verluidt uit 1812;, de empiregevel werd in 1865 aangepast. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op zandstenen plint met enkelhuisopstand. Later gebouwde dienstgebouwen in eclectische stijl omsluiten de verharde binnenplaats. Links tegen achtergevel, veranda en rechts bakstenen dienstgebouw. Achteraan wagenhuis en paardenstallen en tussenin ijzeren poort naar de achterliggende tuin.


ID: 27521 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Martijn van Torhoutstraat 140, 138A (Oudenaarde)
C. Bouckaert nam in de jaren 1880 een hier bestaande brouwerij over en verbouwde ze grotendeels in het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aan de straat richtte hij in 1892 een nieuwe brouwerswoning op. Imposant en breed dubbelhuis in eclectische stijl, van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Breed ijzeren toegangshekken rechts tussen vierkante bakstenen hekpijlers. Aan weerszij van de achterliggende tuin overblijvende bijgebouwen van de begin jaren 1980 gesloopte brouwerij. Twee vleugels met stallen en koetshuizen uit begin 20ste eeuw.


ID: 27380 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis en blekerij met dienstgebouwen en park

Meerspoort 6-10 (Oudenaarde)
Nummer 6: verankerd, bakstenen dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgericht door de stad onder leiding van de bouwmeesters A. Van den Hende en Ph. Van der Meersch in 1778, binnen een vierkante omgrachting; herhaaldelijk aangepast in de 19de en begin 20ste eeuw. Ten oosten, in L-vorm aangebouwde dienstgebouwen en garage in regionalistische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 8-10. Voormalige linnenblekerij, later ook wasserij, opgericht in de jaren 1860 en uitgebreid circa 1900 zie opschrift in boogveld. Sinds het eerste kwart van de 20ste eeuw twee woningen met achteraan behouden zeer lang blekerijgebouw onder pannen zadeldak. Achterliggend park uit het interbellum.