419 resultaten
ID: 86703 | Bouwkundig element
Kanegemstraat (Tielt)
Devotiekruis geplaatst aan de zuidzijde van de straat in de voormalige wijk "De Flessche" aan de grens met Kanegem. Gietijzeren kruis geplaatst op natuurstenen sokkel tussen vier gekandelaarde lindebomen.
ID: 86720 | Bouwkundig element
Kerkebosstraat 5 (Tielt)
Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie parallelle hoevegebouwen met losstaand bakhuisje aan oostzijde weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830).
ID: 133094 | Landschappelijk element
Wingensesteenweg (Tielt)
Drie gekandelaarde linden aangeplant bij een wegkruis.
ID: 43017 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Minderbroedersstraat 35, 39 (Tienen)
Stadswoning met twee verdiepingen en rechthoekige vensters met zandstenen omlijsting uit de 18de eeuw, vóór de Franse Revolutie eigendom van de ridders van Malta, met landschappelijke stadstuin van 27 are, oorspronkelijk 35 are, aangelegd in de jaren 1880.
ID: 133120 | Landschappelijk element
Weg Elderen naar Henis (Tongeren)
Langs de weg van Henis naar ’s Herenelderen staan twee gekandelaarde linden.
ID: 133396 | Landschappelijk element
Widooierlinde (Tongeren)
Deze winterlinde is gelegen aan de straat "Widooierlinde" wat een groot historisch belang van deze boom suggereert. De boom staat aan de rand van het dorp en markeert bovendien de grens tussen Borgloon en Tongeren. Deze winterlinde is gekandelaard op een hoogte van 5,5m.
ID: 87295 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Bruggestraat 12 (Torhout)
Historisch complex, gelegen langsheen de Bruggestraat, de belangrijkste invalsweg vanuit het noorden. Geheel bestaande uit verscheidene, witgeschilderde, bakstenen vleugels boven gepekte plint, grosso modo rechthoekig en gesloten opgesteld rondom deels geplaveide en deels gekasseide binnenkoer. Gebouwen ingeplant midden een grastuin, ten noorden en ten zuiden afgezet door middel van recent laag bakstenen muurtje onder ezelsrug (ter vervanging van vroegere hoge muur). Binnenkoer ten oosten toegankelijk via toegangspoort. Rij gekandelaarde lindes ten zuidoosten.
ID: 130843 | Landschappelijk element
Kerkstraat (Veurne)
Een enkele en soms dubbele bomenrij begeleidt de rondgang rondom het kerkhof van de parochiekerk Sint-Michiel. Alle lindebomen zijn geleid en hebben een hoogte van circa 450 cm. Op het moment van de inventarisatie (2008) waren er 73 bomen aanwezig. Het betreft hier een intact en representatief voorbeeld van hoe leibomen werden aangeplant, onderhouden en geleid op kerkhoven.
ID: 130982 | Landschappelijk element
Wulveringemstraat (Veurne)
Op het kerkhof bij de parochiekerk van Wulveringem is het wandelpad rondom afgeboord met een dubbele rij gekandelaarde zomerlindes. Ook de toegangsdreef tot de kerk is langs weerszijden voorzien van een rij lindes.
ID: 134144 | Landschappelijk element
Otto de Mentockdreef 1, 1A (Vilvoorde)
Rond 1720 een gesloten, met een ringgracht omgeven hoevecomplex met een 'huis van plaisantie', een moestuin en een boomgaard, later ook met een lusttuin van 36 are en een als oprit bedoelde, 1 km lange dreef.