Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1096 resultaten


ID: 26880 | Bouwkundig element

Klooster, school en ouderlingentehuis van de zusters van Sint-Vincentius-à-Paulo

Loofblommestraat 2, Oudeheerweg 5 (Gent)
Klooster, school en ouderlingentehuis, gesticht in 1827. In 1831 eerstesteenlegging van een klooster. In 1845 werd een weeshuis opgericht gevolgd door een kostschool. Vanaf de jaren 1860 begint de grootste bouwcampagne. Heden enorm complex begrensd door de Loofblommestraat, Pastorijdreef, Krijzeltand en Oudeheerweg met nog behouden oude kapel doch grotendeels vernieuwde school- en kloostergebouwen. Tot het complex behoort ook het neogotisch huis van de directeur, daterend van 1900.


ID: 26804 | Bouwkundig element

Klooster en school van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie

Louis Schuermanstraat 3 (Gent)
Klooster, lagere meisjesschool, kleutertuin, middelbare meisjesschool van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie, opgericht in 1884. Deels bewaard en aangepast bakstenen gebouw met neogotische inslag.


ID: 215868 | Bouwkundig element

Sint-Paulusinstituut

Marathonstraat 35 (Gent)
Het Sint-Paulusinstituut in de Marathonstraat is volgens de bouwaanvraag van 1969 opgericht in opdracht van de Broeders van Liefde naar een ontwerp van architect Albert Lefebure uit Zelzate. Het moderne schoolgebouw heeft een L-vomrige plattegrond is opgericht in een open, groene omgeving aan de noordzijde van de straat.


ID: 18466 | Bouwkundig element

Schoolgebouwen en pastorie Sint-Vincentius à Pauloparochie

Maïsstraat 10-14 (Gent)
Volgens bouwaanvraag oorspronkelijk twee huizen, heden gesubsidieerde vrije kleuter- en lagere school, huis van de Dochters der Liefde en aansluitend daarbij de pastori). Sober neogotisch complex in donkere baksteen opgericht in 1909.


ID: 26629 | Bouwkundig element

Schoolgebouw ontworpen door E. de Perre-Montigny

Mendonkdorp 32 (Gent)
Eclectisch schoolgebouw in witgeschilderde baksteen naar ontwerp van E. de Perre-Montigny, van 1864; later uitgebreid. Tuitgevel van vier traveeën en twee bouwlagen.


ID: 18519 | Bouwkundig element

Parochiale Katholieke Kring

Meulesteedsesteenweg 515-517 (Gent)
Neoclassisistisch dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, onder mansardedak, voorzien van vijf oeils-de-boeuf, gebouwd in opdracht van pastoor A. Leirens in 1868. Op de binnenkoer bevindt zich, haaks achter het hoofdgebouw een merkwaardige constructie bekend als de villa Florentina of verblijf van de zusters van Sint-Vincentius van Deinze, opgericht in 1894. Het schoolgebouw rechts dateert in kern van 1879.


ID: 307202 | Bouwkundig element

Bollekensschool

Neermeerskaai 1-2 (Gent)
De Bollekensschool is een lagere school die in 1967 werd gebouwd door de stad Gent naar een modernistisch ontwerp van Paul Robiette, en met een opvallende, speelse decoratie van Carmen Dionyse die de school haar naam gaf.


ID: 26614 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en Gemeentehuis van Mariakerke

Petrus Meirestraat 7 (Gent)
Gemeenteschool en voormalig gemeentehuis, twee gelijkaardige diephuizen met ertussenin een later vereenvoudigd poortgebouwtje, opgetrokken in 1876-77. Vrij eenvoudige bakstenen gevels op arduinen plint van vier traveeën en twee bouwlagen onder tentdak.


ID: 18679 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie, lagere school en   kindertuin

Sint-Coletastraat 4-6 (Gent)
Bakstenen complex gebouw met neogotische inslag, volgens archiefstukken van 1887. Voorgevel van twee bouwlagen en negen traveeën onder leien zadeldaken met links een zijtrapgevel.


ID: 15807 | Bouwkundig element

Gemeenteschool Ecole Primaire Garçons

Sint-Kristoffelstraat 1 (Gent)
In de gebouwen van het voormalige capucijnenklooster, werd in 1828 een armenschool ingericht naar ontwerp van architect P. de Broe. Bij de gedeeltelijke herbouwing en vergroting van de gemeenteschool in 1867-1868 naar de plannen van architect A. Pauli kwam het langgerekte schoolgebouw met rechthoekige plattegrond en voorgevel in de Abeelstraat tot stand. Tweelaags gebouw van eenendertig traveeën onder zadeldak aan de Sint-Kristoffelstraat.