Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3985 resultaten


ID: 81695 | Bouwkundig element

Villa Maene Min

Tiegemberg 15 (Anzegem)
Buitenverblijf van kunstenaar Firmin Colardyn (1896-1977). Dubbelhuis uit de jaren 1930 aanknopend bij de nieuwe zakelijkheid.


ID: 81696 | Bouwkundig element

Villa Dahlia

Tiegemberg 17 (Anzegem)
Eenvoudige baksteenbouw onder speelse pannen bedaking. Hoek gemarkeerd door overhoekse erker met ervoor afgeronde bakstenen plantenbak. Woning aan de straat afgezet door bakstenen muurtje.


ID: 81795 | Bouwkundig element

Villa 't Vossenhol

Tiegemberg 22 (Anzegem)
Woning van kunstschilder Staf Stientjes alias Gustaaf D'Halluin en later door hem uitgebaat als zomercafé. Heden taverne-restaurant.


ID: 81796 | Bouwkundig element

Villa Zonnekracht

Tiegemberg 56 (Anzegem)
Buitenverblijf en atelier van de Kortrijkse kunstenaar Lieven Colardyn (1894-1962). Kunstenaarsatelier omgeven door omhaagde tuin. Houten hek tussen twee polygonale bakstenen pijlers. Het oorspronkelijke L-vormige volume, dat bestond uit een ontvangst- en tentoonstellingsruimte op de begane grond en atelier en slaapkamer op de bovenverdieping, werd volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1931. Kubistische woning, bestaande uit verschillende in elkaar grijpende geometrische bakstenen volumes variërend van één à twee bouwlagen.


ID: 81702 | Bouwkundig element

Villa Moortgat

Warandedreef 3 (Anzegem)
Woning gelegen ten noorden van het Sint-Arnolduspark. Vermoedelijk opgetrokken circa 1891, zie kadastrale gegevens, door Vital Moreels, onder wiens initiatief ook het park werd (her)aangelegd. De woning wordt in 1897 en in 1983 langs de achterzijde uitgebreid. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt de woning beschadigd; herstel circa 1919. Vanaf 1919 bewoond door toondichter en taalkundige Alfons Moortgat.


ID: 81740 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl

Waregemstraat 14 (Anzegem)
Dieper in gelegen villa uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Woning met invloeden van de cottagestijl zoals te zien in de deels bepleisterde rode baksteenbouw met pseudovakwerk, het dakenspel, de in- en uitspringende muurvlakken en de erkers.


ID: 81711 | Bouwkundig element

Landhuis Villa Cannoo

Westdorp 44 (Anzegem)
Verankerde baksteenbouw van één à twee bouwlagen op L-vormige plattegrond. Horizontale gevelgeleding door het gebruik van gele sierbaksteen voor de muurbanden.


ID: 81717 | Bouwkundig element

Landhuis

Zonnestraat 7 (Anzegem)
Landhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw aanleunend bij de Engelse cottage-architectuur zie overstekend dak rustend op daklijstbalken, pseudo-vakwerk en erkers. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk. Achtergelegen bedrijf.


ID: 208179 | Bouwkundig element

Villa

Ardooisestraat 60 (Ardooie)
Woning volgens kadaster gebouwd in 1932 door Jozef De Ceuninck-Deroo, telegraafbediende uit Koolskamp. Vrijstaande woning in rode baksteen met drie traveeën en twee bouwlagen (nok dwars op de straat, mechanische pannen).


ID: 207455 | Bouwkundig element

Villa

Beverensestraat 30 (Ardooie)
Gebouwd circa 1934 voor onderwijzer Remi Van Acker-De Bal, naar ontwerp van Cyriel Lattrez uit Ardooie. Vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen op L-vormig grondplan, in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen.