Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20953 resultaten


ID: 71971 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Noorweegse Kaai 49 (Brugge)
Verankerde, bruine bakstenen lijstgevel opengewerkt met rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk en beluikte vensters.


ID: 82361 | Bouwkundig element

Pastorie

O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid 2 (Brugge)
Pastorie gebouwd in 1911 naar ontwerp van architect J. Viérin (Brugge) en deel uitmakend van de nieuwe aanleg tussen het Hof Arents en het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond van één en twee bouwlagen onder zadeldaken (leipannen), met zijgevel aan de tuin achter het koor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, en Reiegevel.


ID: 83164 | Bouwkundig element

Hoeve Cortvriendt

Oliebaan 4 (Brugge)
Nu gebruikt als restaurant van de hotelschool Spermalie. Samenstel van drie breedhuizen. Van links naar rechts boerenhuis van twee traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de tot 17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van restauraties in 1972 en 1976 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge), waarbij het gedichte rechter venster werd hersteld en het klimmend dakvenster gerestaureerd.


ID: 79794 | Bouwkundig element

Sint-Jacobshuis

Onder de Toren 13 (Brugge)
Hoekpand bij de Walram Romboudtstraat. Vroegere locatie van het "Sint-Jacobshuis", gildehuis van de Sint-Jacobsgilde, later in gebruik als school en onderwijswoning. Breedhuis met dubbelhuisopstand van zeven + drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen) gebouwd in 1869.


ID: 79695 | Bouwkundig element

Veerpont over het Boudewijnkanaal

Onze-Lieve-Vrouweader (Brugge)
Veerpont over het Boudewijnkanaal van 1888 tot 1986 in gebruik. Raakt in onbruik omdat de zone ten oosten van het kanaal in het uitbreidingsgebied werd opgenomen.


ID: 79694 | Bouwkundig element

Hoeve 't Zwaanhof

Onze-Lieve-Vrouweader 4 (Brugge)
Historische hoeve, ontstaan op een omwalde terp. Oorspronkelijk, eigendom van de abdij van Ter Doest. Voor het eerst vermeld in documenten van 1447. Noord-zuid georiënteerd boerenhuis gedateerd door middel van jaarsteen "1633" boven de inkomdeur. Oorspronkelijk met geïntegreerde paardenstal van twee traveeën, vandaag verbouwd tot woning.


ID: 57846 | Bouwkundig element

Hoeve Meulenhof

Oostendse Steenweg 212 (Brugge)
Hoeve met losse bestanddelen rondom een bekiezeld erf. Het boerenhuis ten oosten van het erf heeft vermoedelijk een oude kern uit de 16de eeuw (?). Het omwalde boerenhuis is toegankelijk via een brugje. Boerenhuis afgewerkt met een verankerde bakstenen tuitgevel.


ID: 57847 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve 't Land van Belofte

Oostendse Steenweg 229 (Brugge)
Het huidig uitzicht van het gebouwenbestand komt grosso modo overeen met het gebouwenbestand afgebeeld op de kopie van de vermoedelijk 18de-eeuwse kaart. Het boerenhuis met geïncorporeerde stal- en schuurvleugel is afgedekt met een ongelijkmatig zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. Boomgaard langs de straatkant.


ID: 57848 | Bouwkundig element

Hoeve Blauwe Toren

Oostendse Steenweg 232 (Brugge)
Hoeve zogenaamd "Blauwe Toren". De vroegere naam is "Goed ten Torre". De oudste vermelding van de hoeve gaat terug tot een register van 1365. Het vermeldt Gertrudis van den Walle als houdster van het goed "dat men heet goed ten torre".


ID: 57849 | Bouwkundig element

Hofstede De Pensé

Oostendse Steenweg 273 (Brugge)
Achterin gelegen hoevecomplex, uit de 18de eeuw of ouder, bestaande uit losse bestanddelen.