Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7124 resultaten


ID: 17530 | Bouwkundig element

Hoeve Wwe. Van Havere

Boerenstraat 51 (Kruibeke)
Hoeve met woonhuis, dwarsschuur en aanhorigheid. Woonhuis van het dubbelhuistype vermoedelijk uit het vierde kwart van de 18de eeuw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met deels aarden, deels met gras begroeid binnenerf met ligusterhaag en gietijzeren inrijhek. Houten dwarsschuur onder afgewolfd rieten dak binnen gedateerd 1783


ID: 130760 | Landschappelijk element

Opgaande lindeboom met boomkapel

Dweerse gaanweg, Lange gaanweg (Kruibeke)
Op een kruispunt aangeplante opgaande lindeboom, die deel uitmaakt van een kapelletjesommegang die start en eindigt in de dorpskom van Bazel en door de Bazelse Polder loopt: via Lange Gaanweg, Beekdam, Verbindingsdijk, Blauwe Gaanweg, Lange Gaanweg, Dweerse Gaanweg, Kemphoekstraat en door de kasteeldreef. In de beeldbepalende lindeboom is een boomkapel opgehangen.


ID: 130761 | Landschappelijk element

Opgaande lindeboom met boomkapel

Dweerse gaanweg, Kemphoekstraat (Kruibeke)
Op de dijk aangeplante opgaande lindeboom, die deel uitmaakt van een kapelletjesommegang die start en eindigt in de dorpskom van Bazel en door de Bazelse Polder loopt: via Lange Gaanweg, Beekdam, Verbindingsdijk, Blauwe Gaanweg, Lange Gaanweg, Dweerse Gaanweg, Kemphoekstraat en door de kasteeldreef. In de mooie, beeldbepalende lindeboom is een boomkapel opgehangen


ID: 17545 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Meirsman met beboomd voorerf en linde met boomkapel

Hazarddam 18 (Kruibeke)
Hoeve met woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak, volgens literatuur van 1509. Woonhuis in bak- en zandsteen van zeven traveeën onder zadeldak voorzien van twee dakvensters met rechthoekig zolderluik met ruim met gras begroeid en beboomd voorerf met typisch Mariakapelletje aan de linde naast het ingangshek.


ID: 17544 | Bouwkundig element

Hofstede Heyndrickx

Hazarddam 3 (Kruibeke)
Hoeve met achterin gelegen woonhuis van één bouwlaag met verankerde bakstenen, gewitte gevel op gepikte plint onder zadeldak uit eind 18de eeuw tot begin 19de eeuw met schuur en bergschuurtje. Beboomd en met gras begroeid voorerf met meidoornhaag en ijzeren hek.


ID: 131426 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Koningin Astridplein (Kruibeke)
Ten noorden van de parochiekerk staat op het Koningin Astridplein dicht bij het oorlogsmonument een zilverlinde, een dorpsboom die er als vredesboom werd geplant. Hij werd geplant na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog, de juiste plantdatum is ons echter niet bekend.


ID: 132734 | Landschappelijk element

Corsicaanse den Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De Corsicaanse den is er één van.


ID: 132735 | Landschappelijk element

Moerascipres Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De moerascipres is er één van.


ID: 132736 | Landschappelijk element

Bomengroep van tamme kastanjes Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De bomengroep van zes opgaande tamme kastanjes maakt er deel van uit.


ID: 132737 | Landschappelijk element

Opgaande beuk Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande beuk is er één van.