Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15105 resultaten


ID: 78561 | Bouwkundig element

Kleine hoeve

Groenstraat 3 (Diksmuide)
Kleine aan de weg gelegen hoeve uit de wederopbouwperiode. Boerenhuis met verbouwd karakter, links en rechts geflankeerd door respectievelijk kleine schuur en stalling met klimmend laadvenster. Klein schuurtje gemarkeerd door korfboogpoort, kelderdeurtjes, luiken (onder meer voor kippenren ?) en asemgaten.


ID: 78412 | Bouwkundig element

Hoeve Slaghek

Groignestraat 3 (Diksmuide)
Site alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843), doch als een licht dieperin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen. Bij de wederopbouw in de jaren 1920 wordt de hoeve dichter bij de Groignestraat heropgebouwd met een boerenhuis van twee bouwlagen met haaks daarop de stallingen en de schuur.


ID: 78417 | Bouwkundig element

Hoeve Het Kraaihof

Hazewindstraat 13 (Diksmuide)
Hoeve met vrijstaande bestanddelen. Boerenhuis met deels bewaarde 19de-eeuwse kern met opkamer. Ten oosten van het boerenhuis, dubbele dwarsschuur van 1862 zie jaarsteen, rechts boogpoort, asemgaten.


ID: 78415 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hazewindstraat 6 (Diksmuide)
Bewaarde 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen rondom het gekasseide erf gegroepeerd. Boerenhuis in verzorgde baksteenbouw met rechts opkamer. Getoogde muuropeningen onder strek en op vensterbank van gesinterde baksteentjes.


ID: 78164 | Bouwkundig element

Hoeve

Heidenstraat 10 (Diksmuide)
Achterin gelegen hoeve, heropgebouwd in de jaren 1920. Als site pas voor het eerst aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) met min of meer gelijkaardige opstelling. Twee roodbakstenen volumes onder pannen zadeldaken evenwijdig tegenover elkaar op het onverharde erf ingeplant. Ten noorden, laag boerenhuis met links licht vooruitspringend zijrisaliet uitgewerkt als tuitgevel.


ID: 78568 | Bouwkundig element

Ingebouwde Duitse militaire constructie

Houtlandstraat 4 (Diksmuide)
Ingebouwde Duitse militaire constructie uit de Eerste Wereldoorlog. Bovengrondse betonnen constructie ingebouwd in de stal van een kleine, verbouwde wederopbouwhoeve, ten zuidoosten van de Duitse militaire begraafplaats in het "Praatbos". De betonnen constructie bestaat uit een korte gang, die uitgeeft op een grotere binnenruimte met bewaarde uitsparingen voor houten balken. Achtergelegen kleinere ruimte.


ID: 78511 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Ijzerdijk 26 (Diksmuide)
Achterin gelegen wederopbouwhoeve, toegankelijk via erfoprit met bakstenen pijlers. De site is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843).


ID: 78245 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Rijkslandbouw...

Ijzerdijk 41 (Diksmuide)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve met losse lage bestanddelen vierkant opgesteld rondom verhard erf, onder meer L-vormige stalling met geïncorporeerde schuur.


ID: 78248 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Ijzerdijk 58 (Diksmuide)
Achteringelegen wederopbouwhoeve uit de jaren 1920 met twee evenwijdige lage bestanddelen rondom verhard erf. Als site met eenzelfde configuratie reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Ten zuiden van het erf, boerenhuis met opkamer en rechts geïncorporeerde stalvleugel met klimmende dakkapellen.


ID: 78251 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Ijzerdijk 72 (Diksmuide)
Achteringelegen wederopbouwhoeve met losse lage bestanddelen vierkant opgesteld rondom geasfalteerd erf. Als omwalde hoevesite onder de naam "Ten Keynge" reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt als Duitse voorpost. Samen met de hoeves IJzerdijk nummer 73 en 74 in de jaren 1920 heropgebouwd naar ontwerp van architect Théodore Raison (Brugge).