Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1007 resultaten


ID: 306495 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Martinuskerk

Molenstraat 2C (Genk)
Pastorie van de Sint-Martinuskerk, door het kadaster geregistreerd in 1960, zeven jaar na de bouw van de kerk. Bouwheer was de gemeente Genk.


ID: 21622 | Bouwkundig element

Gemeentelijke bibliotheek

Stationsstraat 38 (Genk)
Hoekhuis in neotraditionele stijl met neogotische inslag.


ID: 305000 | Bouwkundig element

Klooster en ziekenhuis Sint-Rafaël

Steeneikstraat 1 (Genk)
Kloostergebouw met ziekenhuis in neotraditionele stijl opgericht respectievelijk in 1892 en in 1907-1910 door de Dochters van het Kruis. Het ziekenhuis was oorspronkelijk bedoeld als ziekenvleugel bij het klooster maar werd later gebruikt als ziekenhuis voor mijnwerkers. Vandaag maken de gebouwen deel uit van de scholencampus Regina Mundi.


ID: 18818 | Bouwkundig element

Augustijnenklooster

Academiestraat 1 (Gent)
Vermoedelijk in 1295 vestiging van de eerste augustijnen in een huis genaamd "ter Capellen", gelegen in de wijk de Briel op de hoek van de Lange Steenstraat en de Geldmunt, volgens de traditie geschonken door Gerelmus Borluut en gelegen nabij een kapel, gewijd aan Sint-Stephanus, welke aanvankelijk dienst deed als kloosterkerk.


ID: 26730 | Bouwkundig element

Neotraditioneel burgerhuis

Antwerpsesteenweg 247 (Gent)
Neotraditioneel dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak, uit eind 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel met witgeschilderde houten winkelpui tussen twee benedenvensters.


ID: 26740 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door J. Rooms

Antwerpsesteenweg 286 (Gent)
Breedhuis van het enkelhuistype met drie bouwlagen en één travee, onder zadeldak; jaartal 1912 op paneeltje in de borstwering van de erker en volgens archiefstukken naar ontwerp van architect J. Rooms. Bak- en natuurstenen trapgevel in neotraditionele stijl met centrale erker en bekronend balkon.


ID: 26752 | Bouwkundig element

Villa Marcelle

Antwerpsesteenweg 561 (Gent)
Woonhuis van de voormalige bloemisterij G. Wibier. Villa in neotraditionele stijl, van het dubbelhuistype met twee bouwlagen, onder hoog schilddak, volgens kadastergegevens van 1901 en volgens oude prentbriefkaarten naar ontwerp van architect J. Rooms.


ID: 20134 | Bouwkundig element

Hoekhuizen

Bijlokevest 63-65 (Gent)
Hoekhuizen aansluitend bij de neotraditionele gevelwanden van de Rokerelstraat. Bakstenen lijstgevels van twee, een en twee traveeën met twee en een halve bouwlagen en afgesnuit zadeldak, daterend van circa 1900. Afgekante hoektravee uitgewerkt met trapgeveltje.


ID: 26289 | Bouwkundig element

Herenhuis met dienstgebouw

Boskeetstraat 46-48, 46A (Gent)
Herenhuis in neotraditionele stijl met dienstgebouw en toegang tussen bakstenen hekpijlers. Woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit eind 19de eeuw op de plaats van een ouder huis. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand en flankerende dienstgebouwtjes onder geknikt zadeldak. Voor het woonhuis rechts bewaard dwarsstaand dienstgebouw met schuur en stal.


ID: 26447 | Bouwkundig element

Spoorwegwerkplaats Atelier Central de Réparation

Brusselsesteenweg (Gent)
Vlaamse spoorwegwerkplaats, opgericht in 1881 naar bouwplannen van architect Stasino en in gebruik genomen in 1884. De grootschalige site omvat nog een deel van de oorspronkelijke bebouwing, namelijk onder meer een bureelgebouw, aanleunend bij de neotraditionele bouwstijl, en verscheidene bakstenen werkplaatsgebouwen gebouwd volgens eenzelfde bouwconcept, een later toegevoegd oliemagazijn van circa 1900, en technische uitrusting.