Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2015 resultaten


ID: 77424 | Bouwkundig element

Parochiekerk van de Heilige Kruisverheffing en de Heilige Jozef

Moerkerkse Steenweg 192 (Brugge)
Moerkerkse Steenweg nr. 192. Georiënteerde parochiekerk van de Heilige Kruisverheffing en de Heilige Jozef. Vroeg voorbeeld van rijpe neogotiek. Centrale en vrij geïsoleerde ligging op een verhoogde site in de dorpskern.


ID: 29659 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jakob

Moerstraat 1 (Brugge)
Georiënteerde, in kern vroeggotische bakstenen hallenkerk met 13de-eeuwse kern en met zware kruisingstoren uit de 14de eeuw.


ID: 77142 | Bouwkundig element

Kerk Maria Assumpta

Olmendreef (Brugge)
Modernistische bakstenen kerk van 1963-1966, ontworpen door Arthur Degeyter (Brugge).


ID: 79787 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking met kerkhof

Onder de Toren (Brugge)
De monumentale gotische kerk uit de 13de eeuw is een schoolvoorbeeld van de Vlaamse baksteengotiek. Georiënteerde kruiskerk met basilicale opstand, gemarkeerd door een zware, vooruitspringende westtoren. Het omringend kerkhof met een deels gekasseid, deels geasfalteerd omlopend kerkpad, is geflankeerd door leilinden en afgezet door een bakstenen muurtje onder ezelsrug.


ID: 77150 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis en kerkhof

Pastoor Verhaegheplein 13 (Brugge)
Neogotische parochiekerk van Ver-Assebroek en orgel. De oudste vermelding van Assebroek gaat terug tot 1187.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.


ID: 83194 | Bouwkundig element

Duinenabdij

Peterseliestraat 19, Potterierei 72 (Brugge)
Het geleidelijk aan gebouwd complex beslaat een ruime oppervlakte tussen de Peterseliestraat, de Potterierei en de Oliebaan.


ID: 83197 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie

Peterseliestraat 21, Potterierei 78-79 (Brugge)
Geleidelijk aan gegroeid complex, oorspronkelijk als tijdelijk opvangcentrum van zieken, pelgrims en ouderlingen, gesticht op het einde van de 13de eeuw. In zijn huidige vorm bestaat het complex aan de Potterierei van links naar rechts uit de voormalige ziekenzaal met toegang tot het hospitaal, de kerk en de Onze-Lieve-Vrouwekapel. Ten oosten, in het verlengde van de ziekenzaal liggen de kloostergebouwen met onder meer de oude keuken, de refter en de archiefkamer.


ID: 83312 | Bouwkundig element

Predikherenklooster

Predikherenrei 1-2, 3, 1C (Brugge)
Oorspronkelijk kloosterdomein begrensd door de Ganzen-, Lange-, Predikheren- en de voormalige Witteleertouwer-, Schaar- en Hooistraat. Thans gebouwencomplex tussen de Predikherenrei en de Langestraat. Gebouwencomplex is geleidelijk aan tot stand gekomen door schenkingen en door aankoop.


ID: 77807 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Michiels

Rijselstraat (Brugge)
Georiënteerde kerk van 1950-1954 naar ontwerp van architect A. Nolf (Torhout), dit ter vervanging van een neogotische kerk van 1860, ontworpen door P. Buyck.