Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

667 resultaten


ID: 301914 | Landschappelijk element

Twee welkomstbomen van opgaande beuken

Bazel (Kruibeke)
Twee opgaande beuken zijn in de wegberm als welkomstboom toegevoegd aan de twee op stam gezette welkomstbomen van taxus bij de inkom van het erf van Hoeve Groenhof.


ID: 132737 | Landschappelijk element

Opgaande beuk Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande beuk is er één van.


ID: 132741 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande bruine beuk, met een stamomtrek van meer dan 5 meter, is er één van.


ID: 132745 | Landschappelijk element

Opgaande beuk Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande beuk, met een stamomtrek van meer dan 5 meter, is er één van.


ID: 17659 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kruibekestraat 85 (Kruibeke)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw. Baksteenbouw met verwerking van arduin.


ID: 302956 | Landschappelijk element

Kasteeldreef met dubbele rij opgaande beuken

Kruishoutem (Kruisem)
De kasteeldreef die de kasteelsite verbindt met de kerk is reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (circa 1775) weergegeven. Van het dorp en de kerk van Lozer was toen nog geen sprake. De huidige dreef bestaat uit vier bomenrijen van opgaande beuken, telkens twee rijen links en rechts van de onverharde toegangsweg. De spantafstand in de rijen is circa 11 meter. De plantafstand tussen de bomenrijen links en recht is 4 meter, de bomen zijn er geschrankt aangeplant. De twee middelste rijen langs de toegangsweg staan op 9 meter uit elkaar.


ID: 302963 | Landschappelijk element

Enkele dreef met opgaande beuken

Kruishoutem (Kruisem)
In het verlengde van de dubbele eikendreef werd in het begin van de vorige eeuw een enkele beukendreef aangelegd, deze werd voor het eerst ingetekend op de stafkaart van 1911. Het betreft een dreef met hoog opgesleunde beuken met takvrije stammen van soms wel 10 meter hoog. De dreef wordt aan de westzijde geflankeerd door een bos met een overjarige esdoornhakhoutetage, in de dreef zelf is er heel wat olmenopslag aanwezig.


ID: 300552 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk bij Herenhuis Ter Linden

Alfred Amelotstraat 6 (Kruisem)
In een al wat vervaagde landschappelijk aangelegde tuin staat achteraan een mooi ontwikkelde opgaande bruine beuk. Hij is enorm beeldbepalend voor de ruime omgeving.


ID: 131411 | Landschappelijk element

Opgaande beuk als vredesboom

Huiseplein (Kruisem)
In de hoek van het omhaagde kerkhof van de parochiekerk Sint-Petrus en Urbanus en aansluitend bij het gekasseide dorpsplein staat een imposante opgaande beuk. Deze dorpsboom werd geplant na de Eerste Wereldoorlog als vredesboom.


ID: 133041 | Landschappelijk element

Bruine beuk bij herenhuis

Huiseplein 23 (Kruisem)
Een Bruine beuk met een hoogte van ca. 30 meter steekt hoog boven de daken uit en is van ver, in het landschap rond Huise, zichtbaar.