Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2643 resultaten


ID: 74918 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Andries en Sint-Anna met kerkhof

Gistelse Steenweg 493 (Brugge)
Het huidige kerkgebouw is een driebeukig bedehuis met een westtoren van 1530 gelegen midden een gaaf bewaarde kerkomtrek. Oorspronkelijk gotisch bedehuis in 1869 vervangen door een neogotisch kerkgebouw, naar ontwerp van architecten Deshuyser en Pierre Buyck, provinciaal architect van 1842-1877. Enkel de toren bleef grosso modo bewaard. Kerkhof met traditioneel rechtlijnig planconcept bestaande uit dreven met recent aangeplante linden.


ID: 79767 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ghysele met erfbeplanting

Groot Ter Doest 11 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype met erfbeplanting. Tegenaan het woonhuis een vleugel voorzien van twee opkamertraveeën. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder pannen zadeldaken. Toegang tot het erf wordt geflankeerd door twee welkomstlindes met boomkapelletje.


ID: 74972 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Noordveld

Hogeweg 158, Kasteelhoevestraat 12 (Brugge)
Kasteel Noordveld met hoeve, ingeplant in een ruime tuin doorlopend tot aan de spoorweg Brugge-Oostende. Het kasteel staat in verbinding met de Hogeweg via een lange dreef met bruin beuken afgezoomd met haag van haagbeuk.


ID: 302341 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dorpskom Assebroek

Jacobus Roelofstraat, Kerklaan, Pastoor Verhaegheplein (Brugge)
De dorpskom van Assebroek situeert zich rond het Pastoor Verhaegheplein met lindes omgeven door 19de-eeuwse dorpswoningen en de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis met kerkhof en groenelementen.


ID: 77350 | Bouwkundig element

Landhuis

Kastanjelaan 2-4 (Brugge)
Voormalig landhuis, wellicht uit het einde van de 19de eeuw, gelegen in een tuin afgezoomd met hagen.


ID: 74978 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Koestraat 10 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gedateerd door middel van jaarsteen "1883". Toegankelijk via een lange dreef met omringende weiden, tegenaan de hoeve voorzien van een meidoornhaag en haagbeuk.


ID: 74980 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ter Lucht

Koestraat 26, 30 (Brugge)
Kasteeldomein "Ter Lucht" gaat terug tot de 16de eeuw. Het kasteel ligt centraal in het park op een lichte verhevenheid. Ten westen ligt het neerhof. Latere toevoegingen aan de site zijn de Onze-Lieve-Vrouwe kapel van 't Boompje uit 1664 ten noorden en de de paardenstallen uit het einde van de 19de eeuw ten zuiden van het neerhof. Parkaanleg in landschappelijke stijl met verschillende zichtassen, een berceau en een serpentinevijver met boogbruggetje. Verder zijn er nog metalen toegangshekken met bakstenen pijlers en vaasornamenten en staan er in het park verschillende beelden. Ten oosten van het kasteel een moestuin met bakstenen muur met leifruit en een serre. Toegankelijk via een lange dreef met lorken en rododendrons.


ID: 75023 | Bouwkundig element

Hoeve De Friesche Schuur

Legeweg 309 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf en toegankelijk via een poortgebouw. Aan de straatzijde voorzien van een meidoornhaag.


ID: 305858 | Landschappelijk element

Laanbeplanting van opgaande linden en esdoornen als vredesbomen

Leopold I-laan (Brugge)
De laanbeplanting in de Leopold I-laan bestaat uit lindes en esdoorns en is aangeplant ter herdenking van de bevrijding van Brugge (Tweede Wereldoorlog).


ID: 79917 | Bouwkundig element

Hof van Zwankendamme

Lisseweegse Steenweg 30 (Brugge)
Achteruitgelegen hoevegebouwen, toegankelijk via hekken tussen witbeschilderde, bakstenen hekpijlers. Vóór het boerenhuis, kleine boomgaard, links deels omgeven door een gemengde haag.