Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2015 resultaten


ID: 82149 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilige Maria Magdalena en Heilige Catharina

Schaarstraat (Brugge)
Vrijstaande, neogotische parochiekerk; één van de vroegste neogotische kerken op het vasteland waar Engelse opvattingen herkenbaar zijn, zie stijlkenmerken aansluitend bij de zogenaamd "archeologische neogotiek". Driebeukige, niet-georiënteerde kruiskerk van het basilicale type.


ID: 83424 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Anna

Sint-Annaplein (Brugge)
Gelegen in het midden van het Sint-Annaplein. Georiënteerde, bakstenen zaalkerk op rechthoekige plattegrond met prominente westtoren. Tegen de buitenwand ter hoogte van het koor, beeldengroep van Calvarie.


ID: 75059 | Bouwkundig element

Kerk van Sint-Baafs

Sint-Baafskerkstraat 4 (Brugge)
De huidige kerk naar ontwerp van architect Jozef en Luc Viérin (Brugge) was in 1934 afgewerkt. Het resultaat is een kerk in neoromaanse stijl. Bakstenen parement in combinatie natuursteen. Neoromaanse, eenbeukige kerk met vier traveeën, transept en halfrond koor.


ID: 79954 | Bouwkundig element

Sint-Donaaskerk

Sint-Donaaskerkstraat 6 (Brugge)
Parochiekerk in vereenvoudigde neogotische stijl, die oorspronkelijk werd gebouwd circa 1910 maar in 1951 is heropgebouwd. Niet-georiënteerde kerk van de Sint-Donaasparochie. De parochie werd opgericht in 1900. Ten oosten paalt aan de kerk een Engelse militaire begraafplaats. De kerk is gebouwd naar een ontwerp van de Brugse architect René Buyck.


ID: 77172 | Bouwkundig element

Sint-Katarinakerk

Sint-Katarinastraat (Brugge)
Kruiskerk in traditionalistische stijl, ontworpen in 1913 door architect Alfons Van Coillie (Roeselare), maar pas gerealiseerd in 1933-1934.


ID: 77181 | Bouwkundig element

Sint-Jozef en Sint-Kristoffelkerk

Sint-Kristoffelstraat 10 (Brugge)
Zaalkerk met modernistische inslag ontworpen door architect Nolf (Torhout).


ID: 79708 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pietersbanden met kerkhof en ruïne Sint-Leonarduskerk

Sint-Lenardsstraat (Brugge)
De huidige overblijfselen van de voormalige Sint-Leonarduskerk zijn de zuidelijke traptoren en de zuidelijke scheimuur van de westbouw, opklimmend tot tweede helft 12de eeuw. De huidige kerk is een georiënteerd bedehuis aansluitend bij het type van een hallenkerk uit de 17de eeuw. Gele en rode baksteenbouw onder leien zadeldaken. Omringend kerkhof omhaagd door middel van verschillende hagen. Ten westen, kasseien kerkpad, noord-zuid georiënteerd en geflankeerd met dubbele rij leilinden.


ID: 29708 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Walburga

Sint-Maartensplein (Brugge)
Gelegen ten oosten van het plein, ten noorden deels afgebakend door de Hoornstraat, deels door de voormalige kerktuin, ten oosten door de kerkhoftuin en de "Oranjerie Sint-Walburga", de voormalige brouwerij van het jezuïetencomplex, en ten zuiden door de schoolvleugel van het "Lyceum Hemelsdaele". Georiënteerde jezuïetenkerk van het basilicale type maar zonder transept. Fraai doch sober voorbeeld van typische contrareformatorische barokkerk uit de Zuidelijke Nederlanden van de 17de eeuw.


ID: 77830 | Bouwkundig element

Sint-Godelievekerk

Sint-Michielslaan 33 (Brugge)
Hedendaagse parochiekerk gebouwd circa 1965 naar een ontwerp van de Brusselse architecten Raymond Huyghebaert en Remy Van der Looven. Bakstenen kerkgebouw met vereenvoudigde structuur.


ID: 29716 | Bouwkundig element

Sint-Salvatorskathedraal

Sint-Salvatorskerkhof (Brugge)
Georiënteerde, gotische kerk, met voorheen ten noorden het voormalige kerkhof, afgeschaft in 1784 en als tuin aangelegd. De plattegrond van de kerk ontvouwt: een uitgebouwde rechthoekige westtoren met ronde traptoren in zuidoostelijke oksel uit tweede helft van de 14de eeuw, driebeukig, basilicaal schip van vier traveeën uit tweede helft van de 14de eeuw met zijkapel, transept van één travee, ruime koorpartij uit vierde kwart van de 13de eeuw – tweede helft van de 14de eeuw met hoofdkoor van drie traveeën met vijfzijdige sluiting, kooromgang met vijf vijfzijdige kranskapellen uit tweede helft van de 15de eeuw – 16de eeuw en ten noorden en ten zuiden ingebouwde zijkapellen uit tweede helft van de 14de eeuw en ten zuiden sacristie uit tweede helft van de 15de eeuw-16de eeuw. Ten zuiden van de kerk kapittelgebouwen en museum, opgericht circa 1912-1914 naar ontwerp van A. Duclos in samenwerking met architecten J. Viérin en A. De Pauw.