Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4034 resultaten


ID: 216944 | Bouwkundig element

Rijhuis met winkelpui

Peperstraat 30 (Tervuren)
Eénlaags pand met bijna gevelbrede winkelpui, kadastraal als 'geheele herbouwing' geregistreerd in 1927.


ID: 23187 | Bouwkundig element

Winkel-herberg en hoevegebouw

Engsbergseweg 114 (Tessenderlo)
Winkel-herberg met hoevegebouwen, van 1830. Hoekhuis van het dubbelhuistype.


ID: 86616 | Bouwkundig element

Herberg De Strooman

Felix D'Hoopstraat 167 (Tielt)
Voormalige herberg "De Strooman", gebouwd volgens kadaster in 1893 in opdracht van strodekker Pieter De Neve uit Tielt. In 1932 uitgebreid met kruidenierswinkel op de hoek met de Kleine Weg. Eenlagig dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak. Aan westzijde, eenvoudig gecementeerd bijgebouw van twee bouwlagen onder plat dak waarin voorheen kruidenierswinkel. Langsheen de Kleine Weg, eenlagig witgekalkt bijgebouw onder pannen zadeldak.


ID: 86654 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch woonwinkelpand

Hoogstraat 11 (Tielt)
Laatclassicistisch woonwinkelpand opgetrokken volgens kadaster in 1840 op de plaats van een ouder pand opgesplitst in 1836. Bouwheer is Jan Plettinck-Priem, koopman uit Tielt en tevens eigenaar van het naastgelegen pand aan de noordzijde. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Links, fraaie neoclassicistische geschilderde houten winkelpui voorzien van hoofdgestel op kleine voluutvormige consoles. Deels beglaasde deur met gietijzeren hekjes en rechthoekig bovenlicht. Natuurstenen trede.


ID: 86655 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch winkelpand

Hoogstraat 12 (Tielt)
Laatclassicistisch winkelpand gebouwd volgens kadaster in 1846 voor de Tieltse koopman Franciscus Hillaert op de plaats van een ouder, smal diephuis met klein steegje aan de noordzijde. Vermoedelijk in het eerste kwart van de 20ste eeuw wordt de begane grond verbouwd met een nieuwe neoclassicistische winkelpui en wordt het gevelparement voorzien van geglazuurde betegeling.


ID: 86652 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch winkelwoonhuis

Hoogstraat 6 (Tielt)
Woonwinkelhuis met 19de-eeuwse laatclassicistische, bepleisterde lijstgevel en vermoedelijk oudere kern. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.


ID: 86653 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch winkelhuis

Hoogstraat 8 (Tielt)
Laatclassicistisch winkelhuis minimaal opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw, zie volume reeds weergegeven op het stadsplan van Philip Jan Lemaieur van 1786 en op het primitief kadasterplan (circa 1830). Tot circa 1920 is er een bakkerij met winkel gevestigd. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Beschilderde en bepleisterde laatclassicistische lijstgevel met imitatiebanden op begane grond.


ID: 86682 | Bouwkundig element

Winkel

Ieperstraat 17 (Tielt)
Voormalig winkelhuis, minimaal opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw, zie bebouwing weergegeven op het stadsplan van 1786 van Philip Jan Lemaieur en op het primitief kadasterplan (circa 1830).


ID: 86683 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Ieperstraat 19 (Tielt)
Laatclassicistisch woonhuis, later winkelhuis, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) is een groter L-vormig volume met bijgebouw langsheen de Kistestraat weergegeven op de plaats van de huidige nummers 19 en 21, in het bezit van brouwer Henri Strack. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel onder geschilderde houten kroonlijst. Muurankers.


ID: 86680 | Bouwkundig element

Winkel

Ieperstraat 2 (Tielt)
Winkelpand, opgetrokken volgens kadaster in 1904 met tot boven de kroonlijst doorgetrokken hoeklisenen en bekroningen en met ongewone verspringende vensterindeling van twee maal drie smalle venstertraveeën, gevat in omlopend spaarveld.