Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4333 resultaten


ID: 86803 | Bouwkundig element

Huyse ter Stocktcapelle

Oude Stationstraat 133, 131A (Tielt)
Neoclassicistisch herenhuis daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw als woonhuis van de verffabrikant Arthur Robberecht-Laleman, met achterliggende bijgebouwen van de groothandel en de loodwitfabriek. Half vrijstaand breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 86805 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Oude Stationstraat 144 (Tielt)
Neoclassicistisch herenhuis gelegen ten noorden van de overweg aan de spoorlijn Gent - De Panne, gebouwd in 1897 bij de katoenweverij Maes, deels herbouwd na schade tijdens zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog en heden in gebruik als kantoorgebouw. Half vrijstaand herenhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Vijfde en zesde travee gemarkeerd door afgeronde gestileerde ijzeren balkonleuning met uitkragende houders; deurvenster links. Derde travee als brede toegangstravee met vernieuwde rechthoekige bovenerker. Vleugeldeur met kleine roedeverdeling in bovenlicht. IJzeren voetschraper. Aan de oostzijde, langs de Klijtenstraat, hoge bakstenen tuinmuur met muurvakken onder aflijnende fries en penanten oplopend in lage pijlers; afdekking door pannen. Aan noord- en noordoostzijde, deels herbouwde bedrijfsgebouwen.


ID: 86808 | Bouwkundig element

Kloostergebouw van de Zusters van het Geloof

Peperstraat 13 (Tielt)
Kloostergebouw van de Zusters van het Geloof met aanpalende voormalige materniteit "Ave Maria".


ID: 86814 | Bouwkundig element

De Polderhoeve

Polderstraat 10 (Tielt)
Schuur van "De Polderhoeve", een hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 86836 | Bouwkundig element

Hoeve 't Haelewijnsche

Rijkegemkouterstraat 19 (Tielt)
Historische hoeve "'t Haelewijnsche", heden hondenkwekerij. Zogenaamd naar de middeleeuwse heerlijkheid "'t Halewynsche", eertijds in bezit van Gelein van Halewijn. De hoeve klimt minimaal op tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie vier losstaande volumes worden weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778).


ID: 86856 | Bouwkundig element

Latexco Academy

Sint-Amandstraat 7 (Tielt)
Bedrijfsgebouwen met schuimrubberfabriek, gesticht in 1952 door Silvain Maes. In 1913 laten de weduwe en de kinderen van brouwer Bruno Dinneweth het woonhuis optrekken met een bijgebouw aan de noordzijde. In functie van het huidig bedrijf wordt het woonhuis uitgebreid aan achter- en noordzijde (onder meer receptie). Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Roodbakstenen lijstgevel, vooruitspringende twee rechtertraveeën oplopend in combinatie van klok- en trapgevel met bekronend beeld. Kleurrijk materiaalgebruik door gebruik van witte baksteen.


ID: 87064 | Bouwkundig element

Delmerensmolen

Sterrestraat (Tielt)
De Delmerensmolen of Termotens molen is een stenen koren- en oliemolen van het type bovenkruier (bergmolen) uit 1857.


ID: 87063 | Bouwkundig element

Dorpswoning met atelier

Sterrestraat 56 (Tielt)
Eenlaagse dorpswoning met atelier, volgens kadaster langsheen de straat opgetrokken in 1890, rond 1922 uitgebreid aan westzijde. Verankerd bakstenen volume van zeven traveeën onder zadeldak.


ID: 86941 | Bouwkundig element

Weverij Joseph Van Haute en Franz Impe

Tramstraat 31 (Tielt)
Voormalige weverij "Joseph Van Haute en Franz Impe", gebouwd in 1935 in de noordoostelijke hoek van de tuin van het herenhuis Sint-Janstraat nummer 42; heden handelszaak.


ID: 87066 | Bouwkundig element

Dorpswoning met achtergelegen werkhuis

Vinktstraat 6 (Tielt)
Dorpswoning met achtergelegen werkhuis, opgetrokken in 1908 in opdracht van winkelierster weduwe De Lannoo. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen in donkerrode verankerde baksteenbouw onder zadeldak in Vlaamse pannen.