3997 resultaten
ID: 85056 | Bouwkundig element
Smetledesteenweg 18 (Wetteren)
Villa uit 1914 met art-nouveaukenmerken, voorheen eigendom van boomkweker Jules Kerkvoorde die de woning liet optrekken; werd pastorie door schenking aan de Sint-Gertrudisparochie. Vrijstaande woning op onregelmatig grondplan onder zadeldak.
ID: 85095 | Bouwkundig element
Victor Van Sandelaan 16 (Wetteren)
Villa met cottage-invloeden, in 1923-1924 gebouwd naar een ontwerp van architect A. Coppe. Vrijstaande woning in mooie omringende deels beboomde tuin, afgesloten van de straat door smeedijzeren hek tussen bakstenen pijlers met witte banden. Imposant oranjebakstenen volume op oorspronkelijk H-vormig grondplan.
ID: 85094 | Bouwkundig element
Victor Van Sandelaan 4 (Wetteren)
Villa met cottage-allures, in 1927 gebouwd voor Robert De Backer, naar de plannen van architect J. Michaut (Wetteren).
ID: 85104 | Bouwkundig element
Warandelaan 14 (Wetteren)
Achterin gelegen vrijstaande villa, ingeplant in groot beboomd domein toegankelijk via klein poortgebouw en vroegere conciërgewoning nabij de straat. Kasteeltje langs de zuidoostzijde begrensd door brede trappenpartij afdalend naar lager gelegen zwembaden. Villa met bijhorende vijver opgetrokken en aangelegd in 1931-1932. In 1951 kregen de omliggende gronden een nieuwe bestemming als sportcentrum De Warande met Olympisch zwembad, naar een ontwerp van architecten Eugène De Witte en Alfred Dethoor.
ID: 85107 | Bouwkundig element
Warandestraat 2 (Wetteren)
Wat achterin gelegen vrijstaande villa in cottagegetinte stijl met brede verharde oprit, gebouwd in 1929, aan straatzijde afgesloten door fraai ijzeren hek aan gecanneleerde ijzeren zuilen met bolornament.
ID: 85108 | Bouwkundig element
Warandestraat 25-27 (Wetteren)
Wat verdiept gelegen vrijstaande gekoppelde tweegezinswoning in cottagestijl, volgens bouwplan opgetrokken in 1929. Opgevat als twee enkelhuizen in spiegelbeeld van telkens twee traveeën en anderhalve bouwlaag, onder snijdende schilddaken. Combinatie van lijstgevel en vooruitspringende puntgevels met overstekend dak.
ID: 85109 | Bouwkundig element
Warandestraat 31 (Wetteren)
Alleenstaande wat verdiepte interbellumvilla, gebouwd in 1929. Dubbelhuis bestaande uit drie traveeën en twee bouwlagen onder een tentdak met geknikte dakoverstek, bekleed met mechanische pannen.
ID: 85110 | Bouwkundig element
Warandestraat 33 (Wetteren)
Alleenstaande achterin gelegen kleine villa in omhaagde tuin. Gebouwd in 1928 voor de heer Moreau, naar een ontwerp van de Gentse architect A. Claessens. Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen met gevelberaping, onder een zadeldak met mechanische pannen.
ID: 85112 | Bouwkundig element
Wegvoeringstraat 21 (Wetteren)
Voormalig Sint-Franciscus Salesiuscollege, later onderdeel van het Sint-Gertrudiscollege, met Villa Julia met voortuin en afsluitend hekwerk, kapel annex feestzaal en klaslokalen aan de straat. Villa Julia is een burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1894 in opdracht van industrieel Alphonse Buysse naar ontwerp van de Gentse architect Modeste De Noyette. Interieur naar ontwerp van Séraphin De Maertelaere. De villa is sinds 1930 de directeurswoning van het Sint-Franciscus Salesiuscollege. De kapel annex feestzaal van het college werd gebouwd in 1933 naar de plannen van de Gentse bouwmeester Gustaaf Volckaert door de Gentse firma Van Herrewege – De Wilde. Langs de straat gelegen klaslokalen gebouwd in 1946 naar een ontwerp van Adriaan (Frans) Bressers uit Gent door de Wetterse firma Jozef De Schepper en zonen.
ID: 85128 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Wegvoeringstraat 308 (Wetteren)
Het Provinciaal domein Den Blakken omvat de villa Den Blakken, tijdens het interbellum gebouwd in in 1930-1931 naar ontwerp van Adolphe Staatje. Grote villa in cottage- of Normandische stijl met verspringende volumes van één en twee bouwlagen onder zeer steil snijdend schilddak en lagere zadeldaken met verschillende nokhoogtes en diverse dakkapellen. Het provinciaal domein omvat verder enkele thematuinen en arboretum ontworpen door Wim Vidts en een stuifduinengebied als één van de best bewaarde relicten van dergelijke duinen langs de Schelde. Dit duinengebied wordt gekenmerkt door de vele hakhoutstoven en enkele heiderelicten.