Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

647 resultaten


ID: 132189 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Brabant, Rullen (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud tussen graslanden. De beeldbepalende, gemende houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, eenstijlige meidoorn, sleedoorn, roos, gewone hazelaar en zomereik. Het hakhout van gewone es heeft een omtrek van 500 à 600 cm.


ID: 131728 | Landschappelijk element

Houtkant op talud van holle weg

Cobus (Voeren)
De houtkant staat op het talud van de holle weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, roos, hulst, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, sleedoorn, knotbomen van haagbeuk, gewone beuk, wilde lijsterbes, knotbomen en opgaande bomen van zomereik, wilg, spar en seringen.


ID: 131729 | Landschappelijk element

Knotessenrij

Cobus (Voeren)
De knotessenrij staat op de perceelsgrens van twee weilanden. Tussen de knotbomen bevinden zich haagrelicten van een geschoren meidoornhaag als veekering.


ID: 131730 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant

Cobus (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de perceelsgrens van graslanden. De houtkant bestaat uit gewone es, meidoorn en roos. De Ferrariskaart toont hier een gesloten, kleinschalig landschap. Het gebied wordt gekenmerkt door weilanden, hoogstamboomgaarden en akkers omgeven door houtkanten. De huidige percelering gaat terug op de midden 19de-eeuwse indeling zoals zichtbaar op de Poppkaart. Op de topografische kaart Dépôt de la Guerre 1873 is de houtkant duidelijk zichtbaar. De huidige houtkant is een relict van een groter, meer gesloten landschap met omzoomde weilanden en hoogstamboomgaarden. De beplantingen fungeerden vroeger als veekering, houtwinning voor loofvoedering, brand- en geriefhout.


ID: 132182 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Commanderieshof (Voeren)
De houtkant op een talud van de holle weg bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen van zomereik en zoete kers en eenstijlige meidoorn op de kop van het talud als restant van een veekering met ook ruwe berk, bosrank en iep.


ID: 132185 | Landschappelijk element

Houtkant van doorgeschoten meidoorn op talud

Commanderieshof, Veld (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud ten oosten van het Alsbos, tussen akker- en graslanden. Deze bestaat uit een doorgeschoten meidoornhaag met daarin opgaande bomen van gewone es, gewone robinia en okkernoot. Ook bosrank is aanwezig in de houtkant.


ID: 131893 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk

Daal (Voeren)
De oude kaphaag van haagbeuk staat op de perceelsgrens van twee weilanden. De kaphaag heeft een bijmenging van opgaande en geknotte gewone essen.


ID: 131909 | Landschappelijk element

Houtkant op talud met relicten van een kaphaag

Daal (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs een halfverharde weg. Deze bestaat uit meidoorn, hakhout van gewone hazelaar, restanten van een kaphaag van gewone es en haagbeuk.


ID: 131913 | Landschappelijk element

Twee knotessen

Daal (Voeren)
De twee oude knotessen staan op de perceelsgrens van hoogstamboomgaarden ten zuiden van het gehucht Daal. De bomen met omtrekken 310 cm en 490 cm behoren tot de dikste in de regio.


ID: 131894 | Landschappelijk element

Erfbeplantingen bij Huis Peters

Daal 5 (Voeren)
De knothaagbeuk, met omtrek bijna 3 m, is een beeldbepalende erfbeplanting aan de straatzijde van het Huis Peters. De omvangrijke boom heeft een mooie representatieve groeivorm. Op de perceelsgrens aan straatzijde van de huisweide, ten westen van de knothaagbeuk, staan twee knotessen, eveneens erfbeplanting.