Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1491 resultaten


ID: 29646 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Sint-Amandsstraat 11 (Brugge)
Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen op L-vormige plattegrond onder zadeldaken, met 18de-eeuwse kern, gevel uit 19de eeuw en aanpassingen onder meer in 1871 omvorming van rondboogpoort naar rechthoek en in 1934 omvormen van rondboogvensters op begane grond tot huidig uitzicht.


ID: 29657 | Bouwkundig element

Stadswoning met laatclassicistische lijstgevel

Sint-Amandsstraat 44 (Brugge)
Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Laatclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1839 in plaats van lijstgevel onderbroken door puntgevel.


ID: 83451 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis van 1855

Sint-Annarei 18 (Brugge)
Laatclassicistisch herenhuis van 1855 als verbouwing van twee 17de-eeuwse tuitgevels.


ID: 29667 | Bouwkundig element

Herenhuis

Sint-Jakobsstraat 23-25 (Brugge)
Voormalige herenwoning van 1741 gebouwd in opdracht van Albert Claesman, schepen en burgemeester van het Brugse Vrije, in plaats van verschillende diephuizen, zie bewaarde kelders. Sinds 1886 conservatorium met bijhorende orgelzaal aan de Geerwijnstraat (nummer 6). Consoliderende restauratie van tuingevel en ingangspartij in 1987.


ID: 29684 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Jakobsstraat 63 (Brugge)
Diephuis van drie + drie/één traveeën en twee bouwlagen, en een achtervleugel van drie traveeën + twee traveeën, onder zadeldaken. Laatmiddeleeuwse kern, opklimmend tot het einde van de 14de eeuw.. In 1750 nieuwe pui in classicistiche stijl, waarbij ook de bovenbouw wordt aangepast. Verankerde, beschilderde tuitgevel van baksteen afgewerkt met vlechtingen. Zijgevel met een uitkragende gootmuur op laatgotische spitsboogfries op geprofileerde natuurstenen consoles. Achtervleugel met in het midden tuitgevel.


ID: 29687 | Bouwkundig element

Herenhuis Hof de Gros

Sint-Jakobsstraat 68 (Brugge)
Voormalige herenwoning van 1764 gebouwd in opdracht van D. Coppens, burgemeester van het Brugse Vrije in plaats van een laatgotisch pand "Hof de Gros" zogenaamd naar bouwheer Jean de Gros.


ID: 200781 | Bouwkundig element

Waterpomp

Sint-Jansplein (Brugge)
Deze natuurstenen pomp dateert van 1786 en is uniek in de Brugse binnenstad. Het is een opmerkelijke, classicistische armpomp, versierd met medaillons met een leeuwenkop, een siervaas, guirlandes en een vruchtenkolf.


ID: 29691 | Bouwkundig element

Herenhuis

Sint-Jansplein 5-7 (Brugge)
Gebouwencomplex dat zich op L-vormige plattegrond, rond een binnenplaats uitstrekt tot aan het smalle Ieperstraatje. Hoofdvleugel: dubbelhuis van dertien + zes traveeën en twee bouwlagen onder gemansardeerd schilddak (mechanische pannen) met gevel uit het eerste kwart van de 19de eeuw doch oudere kern.


ID: 29702 | Bouwkundig element

Herenhuis in laatclassicistische stijl

Sint-Jansstraat 13 (Brugge)
Monumentaal herenhuis gebouwd op een erf ontstaan als een afsplitsing circa 1300 van een groter erf dat minstens de huisnummers nummers 13 en 15 omvatte. In de loop van de 15de eeuw werd het oude huis uitgebreid met een nagenoeg even groot bouwvolume. Het huidig laatclassicistisch herenhuis is het resultaat van een verbouwing in 1840 van twee middeleeuwse diephuizen, in opdracht van de adellijke familie Jean-Baptist Coppieters.


ID: 29704 | Bouwkundig element

Herenhuis met koetshuis

Sint-Jansstraat 15 (Brugge)
Imposant herenhuis, fasegewijs tot stand gekomen vanaf het begin van de 13de eeuw. Huidig laatclassicistisch uitzicht van hoofdgevel en interieurs bepaald door invoeging van de poorttravee en verbouwing van vroegere gevels tot hoge doorlopende lijstgevel in vermoedelijk 1836. Enkelhuistype van zes & vijf/zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schild- en zadeldaken, met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel met links poortrisaliet. Zijgevel: hoger 19de-eeuws deel en lager deel met oude kern aangegeven door schoorsteenschachten, achtergevel en aandak.