Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

924 resultaten


ID: 30769 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Bellestraat 103 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type, zie het links gelegen stalgedeelte met privaat en rechts woongedeelte met rechts opkamer van twee traveeën boven getoogde kelderopening en haaks uitgebouwde keuken tegen de achtergevel; dwarsschuur met aardappelkelder en wagenhuisgedeelte. Recente loods en aangebouwde rest van vliegtuigloods uit de Tweede Wereldoorlog, respectievelijk ten oosten en ten zuiden van het erf.


ID: 30770 | Bouwkundig element

Hoeve

Bellestraat 107 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, mede ten gevolge normale uitbreidingen, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30848 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Bernikkewallestraat 3 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) van 1921 met analoge opstelling, materiaalgebruik, indeling en andere bouwkenmerken als andere hoeven van vermelde architect.


ID: 30865 | Bouwkundig element

Hoeve Drogendale

Blauwepoortstraat 72 (Ieper)
Volgens de bewoners zo genoemd naar verdwenen kasteel. Hoeve, gelegen ten zuiden van Zillebeekvijver, heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in 1922. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 307465 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met hopast

Blérotstraat 4 (Ieper)
Gaaf bewaarde, thans onbewoonde wederopbouwhoeve uit de jaren 1920 in regionalistische baksteenarchitectuur. Ten zuiden van het erf staat een hopast in vakwerkbouw, mogelijk gebouwd als eerste gebouw op de hoevesite na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30744 | Bouwkundig element

Hoeve

Briekestraat 53 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt niet op de vooroorlogse plaats in 1921 heropgebouwd zie bewaarde omwalling ten westen.


ID: 30606 | Bouwkundig element

Hoeve 't Klokhof

Briekestraat 55 (Ieper)
Grote hoeve naar verluidt heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in de jaren 1920-1924; vooroorlogse hoeve verderop gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30745 | Bouwkundig element

Wederopbouwschuur

Briekestraat 59 (Ieper)
De wederopbouwhoeve met losse bestanddelen is gelegen op een groot perceel aan een haakse bocht van de weg. Enkel de dwarsschuur is gaaf bewaard. De nabijgelegen Duits-Britse bunker, op de locatie van de vooroorlogse hoeve, wijst op de ligging van de hoevesite in de frontlinie tijdens de Eerste Wereldoorlog. De hoeve is na de oorlog ten zuidwesten van de oorspronkelijke site, dichter bij de straat, herbouwd. Kenmerkend voor de schuur is de regionalistische baksteenarchitectuur met steunberen en getoogde muuropeningen onder baksteenstrek. 


ID: 30646 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Brielenstraat 30 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op regionale hoevebouw.


ID: 30775 | Bouwkundig element

Hoeve

Casselstraat 9 (Ieper)
Hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, na gedeeltelijke verwoesting, hersteld naar ontwerp van architecten Guillaume Veraart en Ernest Richir (Brussel) van 1920.