Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2368 resultaten


ID: 73999 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Leinstraat 21 (Brakel)
Gewit bakstenen arbeidershuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; binnenshuis nog aanwezige sporen en resten van vroegere hout- en leembouw; wellicht sinds de tweede helft van de 19de eeuw geleidelijk versteend.


ID: 73841 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Molenhoekstraat 6 (Brakel)
Lager ten opzicht van het straatniveau gelegen gesloten hoeve, minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw, mogelijk ouder. Aan de straat, Boerenwoning van zeven traveeën met aan weerszij aansluitende bijgebouwen onder doorlopend zadeldak. Gekasseid erf achter de woning, volledig ingesloten door gewitte bakstenen bedrijfsgebouwen met zadeldaken.


ID: 73860 | Bouwkundig element

Semigesloten hoevecomplex

Olifantstraat 16 (Brakel)
Semigesloten hoevecomplex, heden met U-vormige aanleg, te midden van bebouwd dorpscentrum. Met gras begroeid erf, deels omgeven door bakstenen bedrijfsgebouwen afgesloten met ijzeren hek. Hoger gelegen boerenwoning aan gekasseid pad, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 73863 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Roensveldstraat 3 (Brakel)
Hoeve met losse bestanddelen, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, aangepast in het vierde kwart van de 19de eeuw. Gebetonneerd erf, aan straatzijde afgesloten door muur met lage aanbouwtjes.


ID: 74014 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Steenpaal (Brakel)
Achterin gelegen onbewoond boerenhuis van vijf traveeën met rechts aansluitende staltravee, onder links afgewolfd steil en overstekend zadeldak. Aanvankelijke hout- en leembouw, thans merendeels versteend.


ID: 74110 | Bouwkundig element

Boerenhuis

Tenbergen (Brakel)
Bakstenen boerenhuis met uitzicht van begin 20ste eeuw doch binnenin bewaarde elementen van een ouder huis in hout- en leembouw. Losse bijbehorende bedrijfsgebouwen in vervallen staat.


ID: 308550 | Bouwkundig element

Hoeve met bakhuis

Trimpont 14 (Brakel)
In kern 19de-eeuwse hoevesite met losse bestanddelen, van de straat afgescheiden door een houtkant en bakstenen muur. Boerenwoning in oorsprong teruggaand op twee aanpalende boerenarbeiderswoningen. Achteraan op het erf, vlakbij een oude notelaar, staat een langgestrekt bakhuis van het samengestelde type, deels uit vakwerkbouw opgetrokken, vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw.


ID: 12828 | Bouwkundig element

Landhuis op oude wijk het Zant

Miksebaan 129 (Brasschaat)
tot landhuis omgevormde hoeve van 1824 gelegen in mooie tuin met grasperken en boomgaard, rij lindebomen vlak voor het woonhuis.


ID: 70834 | Bouwkundig element

Hoeve Philpkenshof

Houterstraat 21 (Bree)
Voor het eerst vermeld in 1534. Het was in oorsprong een langgestrekte hoeve; deze bleef bewaard in de noordwestelijke vleugel van de huidige tweeledige hoeve. De gebouwen zijn gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, geplaveid met Maaskeien.


ID: 71042 | Bouwkundig element

Watermolen Pollismolen

Molenstraat 56 (Bree)
Watergraanmolen op de Itter. De molen is thans niet meer gelegen aan de Itter maar aan de Wijshager- of Eetsevelderbeek; Metalen onderslagrad tegen de achtergevel van het molenhuis, met opschrift: 1985, M. DREES; het vervangt een houten rad dat in 1970 door brand was vernield.