Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9354 resultaten


ID: 30720 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing

Vlamertingestraat 34-36 (Ieper)
Eenheidsbebouwing met L-vormige plattegrond bestaande uit: een herberg met aanleunende opslagplaats en een achterliggend, geasfalteerd erf met stal- en schuurvleugel; drie arbeiderswoningen, onder meer twee met verhoogde begane grond.


ID: 30844 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlamertingestraat 61 (Ieper)
Deels herstelde, deels heropgebouwde hoeve met losse bestanddelen, gelegen middenin weilanden, in de nabijheid van de met populieren afgezoomde Kemmelbeek. U-vormige opstelling van verankerde, rood bakstenen gebouwen onder zadeldak.


ID: 30845 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlamertingestraat 63 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, deels vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna heropgebouwd op behouden fundamenten. U-vormige opstelling van verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak.


ID: 30722 | Bouwkundig element

Hoeve Christianendal

Vlamertingestraat 73 (Ieper)
Hoeve naar ontwerp van architect A. Duvilers, uit het begin van de jaren 1920. Wederopbouw volledig teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30662 | Bouwkundig element

Hoeve Verloren Hof

Vroedenhofstraat 3 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 308118 | Bouwkundig element

Semigesloten wederopbouwhoeve

Waastenstraat 5 (Ieper)
Wederopbouwhoeve met semigesloten, U-vormige opstelling. De hoeve is na de vernietiging van de Eerste Wereldoorlog ten noordoosten van de oorspronkelijke site, op het aanpalende weideperceel, heropgebouwd. Kenmerkend voor de regionalistische baksteenarchitectuur zijn de tuit- en puntgevels met aandaken en vlechtingen, de steunberen en het buitenportaal van de boerenwoning. In 1946 werd de hoeve uitgebreid met een open opslagplaats met merkwaardig houten gebinte.


ID: 30743 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wielewaalstraat 1, 1A (Ieper)
Hoevetje, gelegen tegenover het kerkportaal, op de hoek met de Eekhofstraat. Wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw. Anderzijds, uit de stedelijke architectuur overgenomen bouwstijl, zie dakvenster met in- en uitzwenkende belijning en topstuk, bij het boerenhuis.


ID: 30592 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Oost-Bellegoed

Wieltjestraat 1 (Ieper)
De wederopbouwhoeve met vrijstaande gebouwen is gelegen vlakbij de straat en werd omstreeks 1920-1923 ex situ heropgebouwd. Ze bestaat uit vijf lage hoevebestanddelen, die opgetrokken zijn in verankerde rode baksteen en semigesloten rond een deels gekasseid, deels begrind rechthoekig erf zijn opgesteld.


ID: 30862 | Bouwkundig element

Hoeve

Wijtschatestraat 27 (Ieper)
Wederopbouwhoeve vermoedelijk naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) zie andere hoeven naar ontwerp van dezelfde architect met identieke opstelling.


ID: 30863 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wijtschatestraat 29 (Ieper)
Hoeve, gelegen nabij de Wijtschaatse beek, heropgebouwd naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) in 1921, grosso modo aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.