Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4941 resultaten


ID: 30954 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boudeweelstraat 3 (Poperinge)
19de-eeuwse hoeve met losse, lage bestanddelen onder pannen zadeldaken. Centraal gelegen boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met licht verhard voorerf. Ten oosten, moestuin en resten van boomgaard. Ten zuidwesten, dwarsschuur. Achter het boerenhuis, gebetonneerd erf met putvaalt. Ten noordwesten, hopast. Ten noorden, met knotwilgen omzoomde drenkplaats. Licht verharde oprit; aan de straat, toegangshek tussen twee linden onder meer met houten Mariakapelletje rechts.


ID: 31347 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Busseboomstraat 3 (Poperinge)
Boerenwoning, aanleunend bij het langgestrekte type, met oude 18de-eeuwse kern. Restant van een hoeve met losse bestanddelen.


ID: 31314 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein 't Couthof

Couthoflaan 31, 50 (Poperinge)
Het kasteel ’t Couthof, gebouwd als zomerverblijf in 1763, wordt omgeven door een 19de-eeuws park in landschappelijke stijl, getypeerd door een vijver, graslanden, visuele assen en her en der verspreide tuinornamentiek en -meubilair en gebouwen.


ID: 31352 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Driegoenstraat 10 (Poperinge)
Hoeve met losse bestanddelen opgesteld rondom een met grint bedekt erf. Het boerenhuis kan gedateerd worden in 1769. Heden heeft het echter een 19de-eeuws uitzicht.


ID: 31034 | Bouwkundig element

Hoeve Maesdom

Gapaardstraat 2 (Poperinge)
Losse, lage bestanddelen van verankerde baksteen onder pannen zadeldaken getypeerd door bliksemafleiders, onder meer met hartvormige bevestiging. Gedeeltelijk verhard erf zonder specifieke vorm en moestuin. Ten westen bevindt zich een drenkplaats.


ID: 31045 | Bouwkundig element

Skindles Hotel

Gasthuisstraat 57, 57A-G (Poperinge)
Het 'Skindles Hotel', genoemd naar het gelijknamige hotel in Maidenhead aan de Theems, staat voor een Engelse officierenclub tijdens de Eerste Wereldoorlog, gevestigd in het nu verdwenen hotel 'La Bourse du Houblon' ter hoogte van het huidige nummer 14. Het herenhuis werd generaties lang bewoond door de invloedrijke familie van Renynghe en fungeerde vanaf circa 1919 een tijdlang als hotel.


ID: 31048 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Groeningestraat 3 (Poperinge)
Langgestrekte hoeve gelegen haaks op de straat. Voorliggend begrint erf met siertuintje in plaats van de vroegere vaalt en ijzeren toegangshek aan straatzijde. Ten noorden van de hoeve, drenkplaats afgezoomd met knotpopulieren.


ID: 31290 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Handstraat 2 (Poperinge)
Hoeve met losse bestanddelen willekeurig opgesteld rondom een met gras begroeid erf, toegankelijk via een geasfalteerde erfoprit. Boerenhuis uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 31068 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Helleketelweg 23 (Poperinge)
Hoeve uit de 19de eeuw met losse, lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen, gegroepeerd rondom een erf gedomineerd door een grote dwarsschuur ten noordwesten.


ID: 31102 | Bouwkundig element

Station Poperinge en telegraafkantoor

Ieperstraat 165 (Poperinge)
Dit station is het enige overblijvende exemplaar van de spoorwegarchitectuur uit de 19de eeuw aan de lijn Kortrijk-Poperinge. Het werd opgetrokken naar analogie met het eerste station te Ieper (1854). Heden is het een eindstation via Ieper en Kortrijk verbonden met het binnenland. Links laag bakstenen telegraafkantoortje onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.