Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9354 resultaten


ID: 30598 | Bouwkundig element

Hoeve

Zonnebeekseweg 100 (Ieper)
Wederopbouwhoeve met minder traditionele vormgeving van boerenhuis, voorts grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 30602 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zonnebeekseweg 260 (Ieper)
Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de traditionele hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf, ten noorden toegankelijk via erfoprit.


ID: 30684 | Bouwkundig element

Hoeve Manquetiendehof en kapel

Zorgvlietstraat 64 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, daterend van 1895. Verspreide opstelling van verankerde, rood bakstenen gebouwen onder doorlopend zadeldak met overkragende rand op houten modillons. Ten noordwesten, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type. Erfoprit, rechts geflankeerd door neogotisch kapelletje onder overkragend zadeldak met windborden. Drenkplaats ten noorden van het hof.


ID: 30847 | Bouwkundig element

Hoeve Mille Kapelleken

Zweerdstraat 9 (Ieper)
Hoeve genaamd naar een kapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, opgehangen aan de lindeboom voor het boerenhuis; verdwenen sinds de Eerste Wereldoorlog. Voor de Franse Revolutie maakte de hofstede deel uit van de parochie en heerlijkheid van Dikkebus.


ID: 51157 | Bouwkundig element

Vlasroterij

Beelshoek 2 (Ingelmunster)
Vlasroterij naar verluidt van 1950-1951, buiten werking. Kubusvormig volume van beton en baksteen; twee bouwlagen Ronde bakstenen schoorsteen. Aansluitende roodbakstenen vlasschuur uit de jaren 1950.


ID: 51160 | Bouwkundig element

Historische hoeve 't Riddergoed

Bollewerpstraat 94 (Ingelmunster)
Lage losstaande bestanddelen van baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom een erf met grasperken.


ID: 51184 | Bouwkundig element

Elsboshoeve

Elsstraat 1 (Ingelmunster)
19de-eeuwse hoeve met lage losstaande bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met onder meer perelaar, notelaar en treurwilg.


ID: 51246 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Fortstraat 6-8 (Ingelmunster)
19de-eeuwse hoeve met rechts aanpalende vlasschuur en roterij van baksteen en beton van 1955. Lage, losstaande bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een onverhard erf.


ID: 51191 | Bouwkundig element

Hoeve  Steenovenhof

Groenstraat 5 (Ingelmunster)
Hoeve met lage losstaande bestanddelen U- vormig opgesteld rondom een begrint erf. Verankerde baksteenbouw onder licht gebogen zadeldaken (Vlaamse pannen en golfplaten). Afgesloten erftoegang tussen hekpijlers ten oosten, nieuwe toegang ten noordoosten.


ID: 51197 | Bouwkundig element

Romp van Doornmolen en Doornmolenhoeve

Heirweg-Zuid 91-93 (Ingelmunster)
De site van de Doornmolen met hoge molenromp van 1856 en Doornmolenhoeve is gelegen op het hoogste punt van Ingelmunster. De hoge molenromp vormt een baken in het agrarische landschap. De Doornmolen is samen met de Zandbergmolen nog de enige getuige van de elf windmolens die Ingelmunster rond 1900 telde. De molenaarshoeve gaat in kern terug tot het einde van de 18de eeuw, maar heeft een uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.