Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4197 resultaten


ID: 216919 | Bouwkundig element

Villa

Liskensstraat 5 (Tervuren)
Eclectische villa, onderkelderde baksteenbouw van twee bouwlagen onder overkragende zadeldaken, kadastraal geregistreerd in 1908.


ID: 216923 | Bouwkundig element

Eclectisch ensemble

Museumlaan 18-24, 18A (Tervuren)
Ensemble van stadswoningen opgetrokken in twee fasen: in 1906 de vier rechtse woningen gebouwd naar ontwerp van Adolphe Duvilers, in 1909 het uiterst linkse pand naar ontwerp van E. Dedecker.


ID: 216943 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Peperstraat 15 (Tervuren)
Burgerhuis van drie traveeën, een souterrain en twee bouwlagen onder mansardedak, kadastrale registratie in 1903.


ID: 86674 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Heilige Familie-Instituut met tuin

Driesstraat 1, Hulstplein 32 (Tielt)
Imposant eclectisch schoolcomplex met aansluitende schooltuin gebouwd in 1913-1914. Typerend afwisselend materiaalgebruik van banden in bak- en natuursteen, onder meer in poortgebouw, eenlagige voorbouw (pilasters), haakse vleugel en noordgevel van hoofdvolume. In voortuin aan westzijde, beeld van Heilig Hart. In de tuin met grote vijver bleef ook een beukenberceau bewaard.


ID: 86611 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen  in eclectische stijl

Felix D'Hoopstraat 115 (Tielt)
Dubbelwoonst in eclectische stijl met traditionele inslag, opgetrokken "ANNO 1905" (zie cartouche rechts); het linkerhuis als verbouwing van een in 1866 opgetrokken woonst.


ID: 90040 | Bouwkundig element

Beeldbepalend eclectisch complex

Goethalsplaats 15 (Tielt)
Beeldbepalend eclectisch complex, volgens kadaster in 1901 gebouwd in opdracht van de Meulebeekse geneesheer Jules De Roo. Vormt samen met het pand Regentiestraat nummer 11 en de achterliggende bijgebouwen het bouwblok waarrond de L-vormige smalle doorgang vanaf de Kerkstraat naar de Regentiestraat loopt. Beide gesloopt in voorjaar 2008.


ID: 90037 | Bouwkundig element

Eclectisch woonwinkelpand

Goethalsplaats 5 (Tielt)
Eclectisch woonwinkelpand gebouwd in 1912 als aanpassing van een bestaand pand naar ontwerp van aannemer-architect Prudent Vergote (Meulebeke) in opdracht van de Meulebeekse winkelier Gustaaf Dusselier. Het ontwerp wordt enigszins gewijzigd uitgevoerd, zie poort in rechtertravee in plaats van deur met venster; recenter aangebrachte bovenerker.


ID: 86640 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Gruuthusestraat 26 (Tielt)
Imposant eclectisch herenhuis met inslag van neo-Vlaamse renaissancestijl, "GEBOUWD IN HET JAER 1906" (zie gevelcartouche). Baksteenbouw van twee bouwlagen en half ondergrondse kelderverdieping onder parallelle zadeldaken met verspringende nok.


ID: 86686 | Bouwkundig element

Huis Denys

Ieperstraat 23-25 (Tielt)
Imposant eclectisch herenhuis met inslag van neoclassicistische en neo-Vlaamserenaissance-stijl, opgetrokken volgens kadaster in 1905 door Richard Denys en van 1920 tot 2005 in gebruik als bankfiliaal. Imposant dubbelhuis van drie traveeën, souterrain en twee bouwlagen onder mansardedak. Links (nummer 25), dienstgebouw van twee smalle traveeën inspringend ten opzichte van de rooilijn en afgescheiden van de straat door voortuintje met sierlijk smeedijzeren hek. Dominerend rond ingebouwd hoektorentje waarop achthoekige uitkijk; bekronende peerspits met houten beschaliede daklichten.


ID: 86693 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Ieperstraat 41 (Tielt)
Eclectisch burgerhuis met zowel neorenaissancistische, neoclassicistische als art-nouveaustijlelementen, opgetrokken naar een ontwerp uit 1903 van architect Jules Vercoutere. Enkelhuis van twee ongelijke traveeën, souterrain en twee bouwlagen onder mansardedak. Accent op brede venstertravee door balusterbalkon met diamantkoppige hoekstijlen op zware voluutconsoles. Natuurstenen deuromlijsting met uitgespaarde hoeken. Fraai smeedijzeren traliewerk bij hoge kelderopeningen, deels beglaasde deur en door zuiltjes gedeeld bovenlicht. Voetschraper rechts. Zijgevel met sierankers. Lagere aanbouw aan tuinzijde. Achterliggend verankerd bakstenen bijgebouw.