Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 86990 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boonensbosstraat 2 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen, onder meer een boerenhuis uit het interbellum en een 19de-eeuwse schuur. Site teruggaand tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie twee volumes aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).


ID: 86991 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boonensbosstraat 3 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een onverhard erf, waarvan de schuur mogelijk opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 86549 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bosakkerstraat 65 (Tielt)
Hoeve met losstaande, parallelle hoevegebouwen omheen deels verhard erf met voorliggend grasperk. Woonhuis met aangebouwde stal en losstaande schuur, opgetrokken volgens kadaster in 1892 als heropbouw en uitbreiding van oudere 18de-eeuwse losstaande hoevegebouwen weergegeven op een kaart van 1736, op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het primitief kadasterplan (circa 1830).


ID: 86556 | Bouwkundig element

Hoeve

Bruwaenestraat 17 (Tielt)
Losstaande hoevegebouwen op een hoevesite, vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Aan zuidzijde van het erf, dwarsschuur met onder meer rechthoekige poort en schuifpoort.


ID: 86559 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Damstraat 1 (Tielt)
Hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot het laatste kwart van de 18de eeuw. De huidige hoevegebouwen dateren van de 19de eeuw, zie woonhuis in zijgevel gedateerd "1843". Deels verhard erf omgeven door meidoornhaag en knotbomen, met toegang gemarkeerd door geschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlers. Haaks op de straat ingeplant boerenhuis. Eenlagige verankerde baksteenbouw van zes traveeën onder zadeldak. Aan noordoostzijde van het erf, losstaande verankerde bakstenen schuurstalvleugel onder licht overkragend zadeldak.


ID: 86994 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dauwbeekstraat 4 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een erf met losse verharding. Site met boerenhuis en stal op de huidige plaats opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Aan noordzijde van het erf, woonhuis heropgebouwd in 1889. Haakse bijgebouwen in witgekalkte baksteen met gepekte plint onder zadeldaken; aan de westzijde van het erf een schuurtje met rechthoekige openingen onder ijzeren lateien met I-profiel; aan de oostzijde een sterk verbouwd stalvolume met gewijzigde muuropeningen en aanbouwsels.


ID: 86564 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Deinsesteenweg 37 (Tielt)
Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen langsheen de westzijde van de Heilige Sacramentstraat. De oudste gebouwen klimmen minimaal op tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 86561 | Bouwkundig element

Hoeve Boschakkershof

Deinsesteenweg 8 (Tielt)
Hoeve gelegen op een site die reeds weergegeven wordt op de Ferrariskaart (1770-1778) met beboomd erf en losstaande volumes. Centraal, aan noordzijde van het erf op licht opgehoogd terrein met voorliggend grasperk en hoogstammige fruitboom, gerenoveerd eenlagig boerenhuis van negen traveeën met vermoedelijk oudere kern. Aan oost- en westzijde van het erf, grote stal- en schuurvleugel onder zadeldak met dakoverstek, respectievelijk gedateerd "1886" en "1887" in zijpuntgevels onder uilengat.


ID: 86574 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Deken Darraslaan 96 (Tielt)
Hoeve met voorerf aan de straatzijde, minimaal opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw. Hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, in U-vorm rond onverhard en beboomd erf. Aan noordzijde van het erf, boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak. Langsheen de Holdestraat, begroeide half ondergrondse bakstenen aardappelkelder en bakstenen stalgebouw.


ID: 86575 | Bouwkundig element

Hoeve Ten Driessche

Dentergemstraat 1 (Tielt)
Hoeve "Ten Driessche", voorheen kern van de heerlijkheid "Ten Driessche" (zie Driesstraat), voor het eerst vermeld in 1645. Huidige losstaande hoevegebouwen opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw.