Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 86649 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hondstraat 53 (Tielt)
Hoeve in kern opklimmend tot minimaal het laatste kwart van de 18de eeuw. Geschilderd ijzeren hek als toegang naar deels verhard erf. Aan de straatzijde, eenlagig woonhuis (1911) van vijf traveeën onder zadeldak. Ten westen van het erf, deels beplankt haaks bakstenen schuurgebouw (1884) onder zadeldak met lichte dakoverstek. Ten noorden van het erf, het oorspronkelijk woonhuis omgevormd tot landgebouw. Ten westen van het erf, deels beplankt haaks bakstenen schuurgebouw (1884) onder zadeldak. Verbouwde bakstenen stal aan oostzijde.


ID: 87207 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hulswallestraat 4 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een begraasd erf met boomgaard. In geschiedenis opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. In 1835 wordt een nieuw boerenhuis opgetrokken op de plaats van een ouder woonhuis (noordelijk volume met nok haaks op straat). De schuur/ stal langsheen de straat wordt vernieuwd of herbouwd in 1875. Het zuidelijke volume (heden nummer 8) is vernieuwd in het laatste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 87032 | Bouwkundig element

Notelaerenhoeve

Kanegemstraat 105 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een begraasd erf met losse verharding. Begin-20ste-eeuwse hoeve met een schuurvolume dat gedeeltelijk opklimt tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Aan de noordzijde van het erf een boerenhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën in donkerrode baksteen onder leien mansardedak. Bakstenen landgebouwen met behouden bakstenen stoepjes. Aan de westzijde van het erf staat een stal onder zadeldak. Ten zuiden een langwerpige schuur/stal onder overkragend zadeldak. Bewaard houtwerk, waaronder halve staldeurtjes en schuifpoort met klinket. Ten zuiden is een overdekte mestvaalt aangebouwd. Klein stalletje aan de zuidwestzijde van het erf.


ID: 87119 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kanegemstraat 155 (Tielt)
Hoeve met losstaande gebouwen, waarvan boerenhuis teruggaat tot het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw, zie voor het eerst voorkomend op het primitief kadasterplan (circa 1830). Gelegen aan noordzijde van de huidige Kanegemstraat, bereikbaar langsheen het oudere tracé dat ten noorden van de hoeve loopt.


ID: 87211 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kapelleweg 15 (Tielt)
Kleine hoeve bestaande uit losstaande hoevevolumes, alle teruggaand tot 1830 en mogelijk opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van identieke constellatie op het primitief kadasterplan (circa 1830) en op de Ferrariskaart (1770-1778). Aan de noordzijde van het dichtbegroeide erf ligt het boerenhuis in witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder een overkragend zadeldak. Aan de westzijde een schuur- stalvolume in rode baksteenbouw onder zadeldak. Aan de oostzijde van het erf ligt een klein bakstenen gebouwtje met vroegere functie als smidse.


ID: 87212 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kapelleweg 17 (Tielt)
Gerenoveerde hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen. Geschiedenis van de hoeve klimt op tot de tweede helft van de 18de eeuw, op de Ferrariskaart (1770-1778) worden twee parallelle volumes afgebeeld. Verankerde bakstenen hoevegebouwen rondom een erf met weide en boomgaard. Boerenhuis van zes traveeën met twee nieuwe poorttraveeën aan de westzijde, onder zadeldak.


ID: 87215 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kapelleweg 26 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande parallelle hoevegebouwen opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie in huidige constellatie voorkomend op de Ferrariskaart (1770-1778) met moestuin ten westen. Deze situatie blijft quasi onveranderd. In de loop van de 20ste eeuw wordt het woonhuis uitgebreid met een noordelijke aanbouw en wordt de schuur verbouwd. Hoevegebouwen in verankerde donkerrode baksteenbouw onder overkragende zadeldaken. Ten noorden woonhuis van vijf traveeën, geïntegreerde aardappelkelder in de westelijke travee. Oostelijk klein stalletje aangebouwd. Aardappelkelder met lage deur en troggewelf met ijzeren balkjes. Oostelijke zijgevel met vlechtingen. Schuur heden grotendeels vernieuwd: rechte ijzeren lateien, rechthoekige poorten.


ID: 87039 | Bouwkundig element

Hoeve aan de noordzijde van de weg

Kazernestraat 14 (Tielt)
Hoeve, gelegen aan de noordzijde van de weg, met geschiedenis opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van bebouwing op de Ferrariskaart (1770-1778). De landgebouwen (schuur, stal en bakhuis) gaan minstens terug tot circa 1830, zie primitief kadasterplan.


ID: 87040 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kazernestraat 32 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen. Het boerenhuis klimt minstens op tot de tweede helft van de 18de eeuw. De huidige constellatie is quasi onveranderd sedert circa 1830.


ID: 87132 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Keizerstraat 23 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen, waarvan de schuur mogelijk opklimt tot het midden van de 18de eeuw, zie voorkomen op landboek Kanegem (1762). Volgens kadaster wordt in 1929 het oude woonhuis afgebroken en daarnaast een nieuwe woning gebouwd.