4632 resultaten
ID: 207449 | Bouwkundig element
Bavinkhovebosstraat 5 (Ardooie)
Kleine hoeve voornamelijk uit de 19de eeuw, met 20ste-eeuwse aanpassingen. Bestaande uit losstaande bestanddelen in rode baksteenbouw rondom erf in losse verharding en met boomgaard, afgelegen van de straat en bereikbaar via een erfoprit in grind. Ten noorden het eenlagige boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak.
ID: 207458 | Bouwkundig element
Beverensestraat 73 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit een begin 20ste-eeuws boerenhuis en 19de-eeuwse cichorei-ast, op oudere site. Ten noorden het boerenhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, met oostelijke lagere nutsvleugel (voormalige paardenstal). Parallelle schuur.
ID: 207500 | Bouwkundig element
Bruinbergstraat 1 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw, mogelijk met incorporatie van oudere delen. Op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt een kleine hoeve afgebeeld in L-vormige constellatie, met woonhuis en landgebouw al op de huidige plaats afgebeeld, met moestuin ten westen. Aan de noordzijde het éénlagig boerenhuis van vijf traveeën, met aan de westzijde een stalaanbouw en een groot bakhuis.
ID: 207502 | Bouwkundig element
Bruinbergstraat 12 (Ardooie)
Eenvoudige interbellumhoeve. Op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt op deze plaats al bebouwing weergegeven, gelegen langsheen de toenmalig Izegemstraat. Op het primitief kadasterplan (1817) en de Atlas der Buurtwegen (1846) wordt een tweewoonst aangeduid. Aan de noordzijde het boerenhuis van vijf traveeën en twee oostelijke staltraveeën onder gelijke nok. Aan de oostzijde schuur; aan de westzijde bakhuisje.
ID: 207501 | Bouwkundig element
Bruinbergstraat 6 (Ardooie)
Hoeve, in geschiedenis minstens opklimmend tot de 18de eeuw, zie weergave van twee parallelle volumes op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het landboek van Ardooie uit 1778. Aan de noordzijde het boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen, verbouwd tijdens het interbellum. Ten zuiden van het erf een groot schuur-stalvolume in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak, vernieuwd in 1875.
ID: 207504 | Bouwkundig element
Burgerleenstraat 24 (Ardooie)
Hoeve met voornamelijk 19de-eeuwse bestanddelen met oudere kern. Losstaande hoevegebouwen rondom begraasd en deels verhard erf met enkele kasseistroken en zuidelijk boomgaardrestant. Aan de noordzijde de boerenwoning van één bouwlaag onder zadeldak. Lagere deur in de westelijke aanbouw vermoedelijk toegang tot halfondergrondse aardappelkelder. Ten westen, stal; ten zuidoosten bakstenen bakhuis.
ID: 208185 | Bouwkundig element
Capucijnestraat 10 (Ardooie)
19de-eeuwse hoevegebouwen en cichorei-ast, site minstens opklimmend tot midden 16de eeuw. Losstaande gebouwen. Opstelling quasi evenwijdig met de straat rond een centraal erf, toegang via geschilderde natuurstenen erfpijlers met smeedijzeren hekwerk en erfoprit met losse verharding. Ten noorden het boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak. Stal ten oosten.
ID: 207509 | Bouwkundig element
Cijnsmolenstraat 7 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit interbellumwoonhuis en -stal, met 19de-eeuwse schuur en bakhuis. Boerenhuis van vier traveeën onder betonlateien (nieuw schrijnwerk), overluifelde voordeur, mijtervormige kapelnis, lagere stalaanbouw ten noorden.
ID: 207510 | Bouwkundig element
Cloetbergstraat 5 (Ardooie)
Hoevetje, bestaande uit verbouwde 19de-eeuwse bebouwing op oudere site. Losstaande gebouwen in donkerrode baksteenbouw onder zadeldaken in mechanische pannen rondom erf in losse verharding. Ten noorden en haaks op de straat een woonhuis van in totaal acht traveeën, met rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde betonlateien, houten schrijnwerk. Twee rechterstaltraveeën met getoogde staldeurtjes. Tegen de erfgevel een gietijzeren pomp op gemetselde basis.
ID: 207511 | Bouwkundig element
Diepestraat 6 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen op site die opklimt tot de 18de eeuw, met cichorei-ast uit 1913/1942. Boerenhuis van één bouwlaag onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen Ten zuiden schuurgebouw met aangebouwde asten. Ten noorden van het boerenhuis strekt zich de boomgaard uit, omhaagd door een hulsthaag, met op de hoek van het perceel een kapel. Ijzeren hek tussen nieuwe overhoekse bakstenen pijlers en bakhuis.