Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2940 resultaten


ID: 74788 | Bouwkundig element

Woning Astrida

Diksmuidse Heerweg 49 (Brugge)
Gelegen in een ruime tuin aan de straat met een afsluiting bestaande uit bakstenen pijlers waartussen een smeedijzeren hekken. Gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch (Brugge).


ID: 77323 | Bouwkundig element

Woning De Zandberg

Doornhut 19 (Brugge)
Halfvrijstaande woning uit het begin van de 20ste eeuw. Baksteenbouw op L-vormige plattegrond.


ID: 74847 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Forreist

Doornstraat 209-215, 290 (Brugge)
Het domein Forreist met het kasteel, voormalig remisegebouw, hoeve met aanhorigheden, een toegangsdreef en enkele vroeg-romantische parkstructuren, is een uniek ensemble en totaalconcept in empirestijl naar ontwerp van de Brugse architect J.F. Van Gierdegom, initieel gebouwd omstreeks 1808-1815 in opdracht van Anselme de Peellaert, kamerheer van Napoleon Bonaparte. Het kasteel werd in 1907-1909 uitgebreid naar ontwerp van architect Louis Ernest Charles. De kasteelsite Forreist bestaat uit een kasteel met voormalig remisegebouw, een hoeve met aanhorigheden, een toegangsdreef, een driedelige parkstructuur met onder meer een tot grotto omgebouwde ijskelder en een boswachterswoning. Ook een selectie van enkele graslanden, boomgaard- en parkbosrelicten, voorheen verbonden aan het kasteel, worden tot de site gerekend.


ID: 74806 | Bouwkundig element

Toegangsdreef tot het kasteel Forreist en boswachterswoning

Doornstraat 290 (Brugge)
De eertijds beplante toegangsdreef naar het kasteel Forreist vertrekt vanaf de Gistelse steenweg. De met steenslag verharde dreef bevat langsheen het rechtlijnige gedeelte geen opgaande dreefbomen, langsheen het zwenkende gedeelte staan enkele opgaande parkbomen, waaronder gewone beuken en bruine beuken. De dieper gelegen voormalige boswachterswoning werd volgens het kadaster omstreeks 1894 gebouwd.


ID: 77764 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Dorpsstraat (Brugge)
Vrij ongestructureerd kerkhof. Ommuurd door overgroeide bakstenen muren; centrale ingang tussen met hogels bekroonde pijlers met initialen van de gemeente en ijzeren hekken.


ID: 71860 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Groene Poort

Dudzeelse Steenweg 460, 464, 460A (Brugge)
Het kasteeldomein Groene Poort bestaat uit een vrijstaand landhuis met park, tuin, en nutsgebouwen. Rondom het kasteeldomein liggen weilanden, oorspronkelijk deel uitmakend van de site. Het neerhof omvat een hoeve met losse bestanddelen met een 19de-eeuws bakhuis en een 17de-eeuwse duiventoren.


ID: 71862 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poorte

Dudzeelse Steenweg 540 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Achter de toegangspoort leidt een rechte dreef met populieren naar het erf. De toegangspoort is een witbeschilderde, bakstenen muur, afgedekt met een leien aandak, met tudorboogvormige doorgang.


ID: 77008 | Bouwkundig element

Villa

Filips Wielantstraat 14 (Brugge)
Kleine villa uit de jaren 1920, 1930 op onregelmatige plattegrond. Oranjebaksteenbouw met accenten van bepleisterde en witbeschilderde elementen.


ID: 77009 | Bouwkundig element

Villa

Filips Wielantstraat 16 (Brugge)
Kleine villa uit de jaren 1920. Bruine baksteenbouw in combinatie met pseudo-vakwerk voor het benadrukken van de geveltop.


ID: 77067 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Generaal Lemanlaan 112 (Brugge)
Sobere lijstgevel van bruine baksteen. Erkeruitbouw van twee bouwlagen, bovenaan uitgewerkt als balkon. Laag geplaatst benedenvenster.