Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 87177 | Bouwkundig element

Historische hoeve

Smokkelstraat 1 (Tielt)
Historische hoeve, opklimmend tot circa 1600, met schuur vermoedelijk opklimmend tot het midden van de 18de eeuw. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen rondom een deels verhard erf met restanten van een boomgaard.


ID: 87221 | Bouwkundig element

Steenovenhoeve

Uitweg 12 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen daterend uit de 19de eeuw, gelegen op het einde van de Uitweg, die een oorspronkelijke functie heeft als toegangsweg tot de hoeve. Een oost-west georiënteerd boerenhuis staat aan de noordzijde van het erf en werd verbouw omstreeks 1855 en later in de 20ste eeuw. Ten zuidoosten van het woonhuis ligt een overgroeide half ondergrondse gemetselde aardappelkelder met duivenhokje. Aan de noordzijde is een bakhuisje aangebouwd. Ten zuidwesten, haaks op het woonhuis, bevindt zich de schuur met stal in het verlengde, gedateerd 1884.


ID: 87223 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Veldstraat 16 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande 19de-eeuwse hoevegebouwen. Beide parallelle volumes komen reeds voor op de Ferrariskaart van 1770-1778 en later ook op het primitief kadasterplan van circa 1830 met een bakhuisje en poel ten oosten van het woonhuis. Met gras begroeid erf, deels in losse verharding en toegankelijk aan westzijde via twee lindes.


ID: 87181 | Bouwkundig element

Goet te Keuckelaere

Vinktse Binnenweg 7 (Tielt)
Hoeve met losstaande bestanddelen, boerenhuis en schuur in L-vormige constellatie aan noord- en westzijde van het erf, deels in losse verharding.


ID: 86939 | Bouwkundig element

Hoeve

Wakkensesteenweg 18A (Tielt)
Gerenoveerde hoeve met lange erfoprit vanaf de steenweg en tweede beboomde toegang vanaf de Bergstraat. De hoeve klimt minimaal op tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 86942 | Bouwkundig element

Hoeve

Wakkensesteenweg 51 (Tielt)
Hoeve gelegen langsheen de Moordhoekstraat en toegankelijk via erfoprit vanaf de kasseistrook van het voormalige 18de-eeuwse tracé van de steenweg. De site klimt minimaal op tot de tweede helft van de 18de eeuw. Losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak, waaronder stal en schuurstalvleugel.


ID: 87082 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Westhoekstraat 25 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen, in site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Twee volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Boerenhuis in verankerde donkerrode baksteenbouw van zeven traveeën onder zadeldak. Witgekalkt bakstenen stalvolume met gepekte plint onder overkragend zadeldak, mogelijk opklimmend tot vóór 1830 en vóór 1851 in gebruik als boerenhuis. Getoogde muuropeningen.


ID: 86960 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Woestijnbosstraat 4 (Tielt)
Hoeve gelegen recht tegenover de Poelbergmolen. De hoeve klimt minimaal op tot de tweede helft van de 18de eeuw. In 1893-1894 worden het woonhuis uitgebreid aan de westzijde en de schuur- en stalvleugel vergroot. Toegang tot het onverharde, grotendeels omhaagde erf via ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste bakstenen pijlers met geprofileerde lijst en piramidale bekroning; rechterpijler met segmentboogkapelletje. Losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak met Vlaamse pannen. Op het erf eveneens maalderij en aardappelkelder.


ID: 43112 | Bouwkundig element

Hof van Savoye

Vissenakenstraat 504 (Tienen)
Vandaag tot gesloten hoeve uitgegroeid geheel met centraal onregelmatig erf: het boerenburgerhuis uit de 18de eeuw ligt ten noorden, de andere zijden zijn ingenomen door stallen en schuren uit de 19de en 20ste eeuw; een wagenhuis met duifhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw ligt ten noorden van de woning.


ID: 87249 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bakvoordestraat 24 (Torhout)
Ten oosten van de weg gelegen hoeve met losse bestanddelen. Als site wellicht reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), doch met een andere opstelling van losse bestanddelen. Ongeveer met de huidige L-vormige opstelling van huis met aansluitende stalling en schuur aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1846) en op mutatieschets van 1861. Erftoegang via ijzeren hekken.