Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

63 resultaten


ID: 134054 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Martinuskerk met tuin

Gemeenteplein 3 (Kapelle-op-den-Bos)
Pastorie gebouwd rond 1639 door de norbertijnenabdij van Grimbergen als dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën in traditionele bak- en zandsteenstijl, aanzienlijk uitgebreid en verhoogd in 1722-1725, omgeven door een ommuurde tuin van 46,5 are; sporen van heraanleg rond 1900; gedeeltelijk aangelegd in 1912 als openbaar 'Mariapark' met fraaie Lourdesgrot.


ID: 108454 | Landschappelijk element

Park 58

Arcadelaan, Elizabetlaan (Knokke-Heist)
Park met onregelmatige vorm tussen de Elisabetlaan en de verkaveling ten zuiden van de Arcadelaan (in aansluiting bij Albertstrand).


ID: 201451 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de 4de legerdivisie

Veurnekeiweg (Koksijde)
In een speciaal daartoe aangelegd park, omgeven door een lage aarden omwalling bezet met bomen, staat een complex van gedenktekens bestaande uit een monumentale gedenksteen voor de 4de legerafdeling op de achtergrond en gedenkstenen voor de onderscheiden linieregimenten aan de zijkanten. In het midden van het park bevindt zich de zuil voor baron du Faing d'Aigremont. Helemaal vooraan in het park ligt een rotsblok met daarop twee gedichten. Dit militair gedenkteken wil herinneren aan de Belgische 4de Legerdivisie en haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 59398 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Koningin Astridpark

Brugsestraat (Kortrijk)
Voorheen het Volkspark. Aangelegd in 1907. Hiervoor werden een 100-tal woningen en enkele beluiken aan de noordzijde van de Brugse- en Meensestraat gesloopt (1905-1906). Ontworpen door stadsarchitect Victor Moulart. Tuin volgens Frans model, vrij symmetrisch en geometrisch opgebouwd, met een waterpartij, twee halfronde overkapte loofgangen van Amerikaanse linden en een formele tuin met rechthoekig gazon.


ID: 60358 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Gebroeders van Raemdonckpark

Volksvertegenwoordiger De Jaegerelaan (Kortrijk)
Aangelegd met de wijk De Drie Hofsteden verwijzend naar de drie hoeves die er stonden. Tussen 1959 en 1967 bouw van 250-tal woningen en twee flatgebouwen. Park aangelegd naar ontwerp van M. Neirynck. Centrale blaasvormige vijver met eiland bereikbaar via brug en ingangspoort. Eiland aangelegd als heidepark met azalea's, rododendrons, magnolia's en sparren. In het park drie moerascipressen. Voorts ook een groot aantal elzen.


ID: 134648 | Landschappelijk element

Kamp van Beverlo: Koninklijk Park, Nieuw Park en militaire begraafplaatsen

Leopoldsburg (Leopoldsburg)
Koninklijk Park en aansluitend Nieuw Park, beide in landschappel­ijke stijl, horend bij het Militair kamp van Be­verl­o en daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Belangrijke bomen. Twee militaire begraafplaatsen, een Belgische uit 1928 en een Britse voor de gesneuvelden van 1939-1940, sluiten bij het Nieuw Park aan.


ID: 42138 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kartuizerij van Terbank en park

Bankstraat 75 (Leuven)
Resten van het voormalige kartuizerklooster uit de 16de eeuw, gerestaureerd in het begin van de 20ste eeuw in opdracht van kanunnik Thiéry.


ID: 306956 | Landschappelijk element

Tweede stadsomwalling van Leuven: deel Edouard Remyvest

Edouard Remyvest (Leuven)
De Edouard Remyvest is een sprekend voorbeeld van 19de-eeuwse promenadeaanleg.


ID: 42148 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Keizersberg

Mechelsestraat 202 (Leuven)
Gesitueerd aan de noordrand van de Leuvense binnenstad, maakt de Keizersberg deel uit van de zuidelijke heuvels van het Hageland die de stad ten noorden, van west naar oost, omringen en gekenmerkt zijn door steile hellingen en plateauvormige heuveltoppen.


ID: 208960 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Devotiesite Hof van Sint-Jozef

Ramberg (Leuven)
Devotiesite met wandelpad voor de ommegang en volledig ommuurde, begroende en beboomde inrichting.