47 resultaten
ID: 301516 | Bouwkundig element
Horststraat 28 (Holsbeek)
De schilderingen bevinden zich in de overwelfde kamer boven de kelder, op het eerste niveau van de donjon. Als ontvangstruimte van de woontoren had deze een representatieve functie. Zij bezit nog een hoge graad van authenticiteit.
ID: 301504 | Bouwkundig element
Leuvensebaan (Huldenberg)
Op de oostelijke muur van het noordelijke pseudo-transept bevinden zich meerdere en zeer verscheiden muurschilderingen.
ID: 301505 | Bouwkundig element
Peperstraat 125 (Kampenhout)
Op de noordermuur van de doopkapel is een Kruisiging geschilderd, stilistisch te situeren in de gotische stijl van rond 1400. Op de oostelijke muur van het noordertransept is een fragment bewaard met drie jongere apostelfiguren onder een arcade.
ID: 301506 | Bouwkundig element
Deken Zegerplein (Kortrijk)
Portretten van de graven en de gravinnen van Vlaanderen in de spaarnissen van de Sint-Catharinakapel, uit verschillende perioden.
ID: 301507 | Bouwkundig element
Eekhoekstraat 5 (Laarne)
De muren en gewelven werden midden 14de eeuw - derde kwart 14de eeuw integraal beschilderd met heiligenvoorstellingen. Op de onderste zone van de muren is rondom een textielschildering aangebracht.
ID: 301510 | Bouwkundig element
Naamsestraat (Leuven)
Op de noordelijke en zuidelijke wand van het koor was eertijds in lange registers de legende van de Heilige Kwinten voorgesteld. Met uitzondering van twee taferelen op de zuidwand, vlak naast de toegang tot de sacristie, resten hiervan vandaag uitsluitend nog vage kleuren.
ID: 301517 | Bouwkundig element
Hamontweg 112 (Maaseik)
Muurschilderingen en architectuurpolychromie, eerste helft 14de eeuw en datering onbekend.
ID: 301519 | Bouwkundig element
Sint-Janskerkhof (Mechelen)
Achter het enorme 18de-eeuwse orgelfront, in de westtoren van de kerk bevinden zich twee enorme muurschilderingen: een Sint-Christoffel en een Sint-Joris.
ID: 301520 | Bouwkundig element
Sint-Romboutskerkhof (Mechelen)
Op de oostelijke muur van het zuidertransept zijn in de gotische spaarnissen fragmenten bewaard van de middeleeuwse beschildering.
ID: 40181 | Bouwkundig element
Oppemkerkstraat 1 (Meise)
Georiënteerde, gotische zaalkerk uit de 16de en 17de eeuw met geïntegreerde westtoren, omgeven door een kerkhof en gelegen op een hoogte. Het inmiddels aan noordzijde uitgebreide kerkhof heeft een nagenoeg halfcirkelvormige plattegrond die is afgezet met een taxushaag. Het gravenbestand dateert voornamelijk uit de 20ste eeuw. De toegangen, de ene in de as van het kerkportaal, de andere in de zuidwestelijke hoek, zijn geflankeerd door topiary.