Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

46 resultaten


ID: 55739 | Bouwkundig element

Oliefabriek

Fabiolalaan (Menen)
Beeldbepalend hoekgebouw van 1789 zie sluitsteen koetspoort. Verankerde baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor plint, negblokken, lateien en imposten van muuropeningen op de begane grond en de poortomlijsting.


ID: 303878 | Bouwkundig element

Olieslagerij en brouwerij Sergoynne

Gasthuisstraat 9 (Merchtem)
Heden U-vormig 19de-eeuws complex, boerenburgerhuis met huidige uitzicht van circa 1900, de overige gebouwen zoals de olieslagerij en brouwerij ondergingen ingrijpende wijzigingen in functie van de aanpassing tot de woonfunctie.


ID: 36454 | Bouwkundig element

Dorpswoning en olieslagerij

Rid. A. Stas de Richellelaan 5 (Merelbeke)
Lang breedhuis van één bouwlaag, in kern opklimmend tot de 17de eeuw maar met latere aanpassingen en vergrotingen. Voormalige olieslagerij achteraan op het gekasseide erf. Rechthoekig bakstenen bedrijfsgebouw van zes traveeën en één bouwlaag, onder zadeldak; jaartal 1849 aangegeven door middel van gewitte cijfers. Haaks aansluitend lager koetshuis.


ID: 56622 | Bouwkundig element

Kolenhandel, stoommaalderij en olieslagerij Decloedt

Graanmolenstraat 2A (Oostende)
Voormalige stoommaalderij en "olieslagerij Decloedt", nu kolenhandel. De houten koorn- en oliewindmolen - reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) - ten zuiden van het huis werd circa 1952 afgebroken. Gebetonneerd erf met losse bakstenen bestanddelen onder schild- en zadeldaken (Vlaamse pannen).


ID: 88361 | Bouwkundig element

Stoomkorenmaalderij en olieslagerij Rommel

Kortrijksestraat 407 (Oostkamp)
Stoomkorenmaalderij en olieslagerij Rommel, teruggaand tot een site met een 18de-eeuwse molen en rossekot, omgevormd op het einde van de 19de eeuw tot een stoomkorenmaalderij met achtergelegen windkorenmolen en vergroot in het begin van de 20ste eeuw met een oliefabriek. Industrieel complex, opklimmend tot circa 1900 en heden bestaande uit drie volumes: gebouwen van de voormalige stoommaalderij en olieslagerij aan de straatkant en een achterliggend magazijn.


ID: 23869 | Bouwkundig element

Olieslagerij

Kaaistraat 70 (Roeselare)
Vroegere Olieslagerij Biebuyck-Bonte naar ontwerp van Valère Duyvewaardt van 1920-1921, waarvan enkel de verbouwde conciërgerie met burelen en paardenstallen bewaard zijn.


ID: 51082 | Bouwkundig element

Villa Vlasbloem

Sint Jansstraat 120 (Staden)
Voormalige "Olieslagerij Debeil-Bonte" in 1865 opgericht door Ferdinand Bonte. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, volledige verwoesting van het bedrijf; heropbouw in 1922; in 1995 overname door de Amerikaanse groep Cargill, sinds 1999 joint venture Cargill-Vandemoortele.


ID: 15431 | Bouwkundig element

Olieslagerij

Bormte 8 (Stekene)
Huis van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) in 1911 gebouwd; voorheen olieslagerij.


ID: 70712 | Bouwkundig element

Firma Mottay & Pissart N.V.

Steenkaai 42 (Vilvoorde)
"Mottay en Pissart N.V.", firma voor de regeneratie van minerale oliën. De huidige fabriek bestaat uit een conglomeraat van twintigste-eeuwse functionele constructies, grotendeels opklimmend tot circa 1924.


ID: 88448 | Bouwkundig element

Huis Ons Juweel

Hoogstraat 5 (Waasmunster)
Café en twee appartementen. Geconstrueerd in 1931-32 door vergroting / verandering van een bestaand huis. Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder mank zadeldak. Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder mank zadeldak. Hoge lijstgevel van baksteen en kunststeen met hoger opgaande hoekpostamenten.