Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

40 resultaten


ID: 56947 | Bouwkundig element

Stedelijk Feest- en Cultuurpaleis

Kapellestraat 2, Wapenplein 17-19, Wittenonnenstraat 13 (Oostende)
Gebouwd op de gronden van het vernielde stadhuis in 1956 naar ontwerp van architecten Luc Viérin (Brugge) en Bernard Christiaens (Oostende). Ingewijd in 1958 als onderdeel van de feestelijkheden naar aanleiding van de jumelage Oostende-Monaco (zie opschrift oostmuur ingang). Oorspronkelijk enkel bedoeld als Stadsbibliotheek en Museum voor Schone Kunsten. Evenwel onderbrenging van diverse andere functies. Gebouwencomplex dat heel de zuidkant van het Wapenplein beslaat, opgetrokken in historiserende bouwtrant en bestaande uit vier vleugels rond vierkante binnenkoer. Zijvleugels in Kapellestraat en Kerkstraat; haakse vleugel uitkomend in de Witte Nonnestraat. Noordgevel aan het Wapenplein (hoofdvleugel): horizontaal geritmeerde lijstgevel van elf traveeën en drie bouwlagen onder aflijnende kroonlijst op klossen en leien zadeldak (nok evenwijdig met plein).


ID: 80292 | Bouwkundig element

Provinciaal Instituut voor Cultuur en Sport

Toekomstlaan 5 (Pelt)
Gelegen in een ruim wandelpark, gebouwd in 1967 en in 1978 uitgebreid door de architecten A. Hoppenbrouwers en Wijckmans.


ID: 301488 | Bouwkundig element

Jongensschool Sint-Jozef-Klein-Seminarie en omgeving

Collegestraat, Paul Snoekstraat, Rich. Van Britsomstraat (Sint-Niklaas)
De omgeving van de jongensschool Sint-Jozef-Klein-Seminarie omvat onder meer de school met Sint-Antoniuskerk, de burgerhuizen van de Collegestraat aan de pare zijde en enkele stadswoningen aan de onpare zijde, en de stadsschouwburg.


ID: 15185 | Bouwkundig element

Stadsschouwburg

Paul Snoekstraat 1 (Sint-Niklaas)
Hoekgebouw aansluitend bij en vroeger deel uitmakend van de Academie voor Schone Kunsten en daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde gevels op arduinen plint. Voorgevel met hoofdgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 86628 | Bouwkundig element

Europahal

Generaal Maczekplein 5-7 (Tielt)
Polyvalent complex met evenementenhal opgericht in 1999 naar ontwerp (1998) van Buro II uit Roeselare in opdracht van het Tieltse stadsbestuur ter vervanging van de oude Europahal van 1969. Exterieur getypeerd door platte bedaking, opengewerkte beglaasde westwand portiekvormig uitgewerkt met luifel op pijlers - herhaald aan oostzijde - en eerder gesloten zijwanden met smalle vensterregisters.


ID: 42854 | Bouwkundig element

Stadstheater

Sint-Jorisplein 20 (Tienen)
Classicistisch getint paviljoen uit einde 18de-begin 19de eeuw.


ID: 12025 | Bouwkundig element

Feestzaal en café Amicitia

Grote Markt 34 (Turnhout)
Achterin gelegen feestzaal met theatercafé, opgetrokken in 1913 naar ontwerp van bouwmeester A. Vander Heyden.


ID: 16686 | Bouwkundig element

Vleeshuis

Grote Markt 1 (Veurne)
Het oude Vleeshuis op de noordelijke marktzijde werd in 1609 afgebroken. In 1615 bekostigde de kasselrij de bouw van het Vleeshuis op de oostelijke marktzijde, op de rechter hoek bij de Ooststraat.


ID: 207642 | Bouwkundig element

Theater

Stationsstraat 149 (Waregem)
Pand met geïntegreerde theaterzaal, gebouwd in 1901 door de Rederijkerskamer "Kunst en Eendracht". Later werd het de eerste cinemazaal.


ID: 71773 | Bouwkundig element

Theatercentrum

Poststraat 15 (Wevelgem)
Dieper in gelegen langgestrekte bakstenen vleugel van circa 1900 met vernieuwde voorgevel uit de jaren 1930. Hoger opgetrokken breed middenrisaliet. Portaal met afgeronde hoeken met erboven halfronde erker. Links boven de deur Heilig Hartbeeld. Zijgevel geritmeerd door lisenen verbonden door fries. Rondbogige muuropeningen; enkele blind.