Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1161 resultaten


ID: 307923 | Landschappelijk element

Oude Demerloop

Aarschot (Aarschot)
Stroomopwaarts van Aarschot ligt een aftakking van de historische Demerloop. Ten oosten van de stad splitste de Demer in twee armen: een zuidelijke arm die een onverhoedse bocht maakte en een noordelijke arm die in een korter traject op de stad afstevende. De zuidelijke arm is nu afgesneden van de gekanaliseerde Demer.


ID: 307991 | Landschappelijk element

Onverharde weg Regenakkerstraat

Regenakkerstraat (Hasselt)
Onverharde weg doorheen een jong ontginningslandschap in Stevoort bij Hasselt, omgeven door landbouwgronden en bosrelicten.


ID: 308149 | Bouwkundig element

Bunker Se8

Opperweg (Gavere)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van het steunpunt Semmerzake. De bunker bevat twee ruimtes waarvan één met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 308152 | Bouwkundig element

Bunker Se13

Berggatstraat (Gavere)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van het steunpunt Semmerzake. De bunker bevat twee ruimtes waarvan één met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 11994 | Bouwkundig element

Meisjesschool

Gemeentestraat 5 (Turnhout)
Voormalige Gemeentelijke Meisjesschool naar ontwerp van architect P.J. Taeymans, gebouwd in 1873, voltooid in 1876, later vergroot.


ID: 302416 | Bouwkundig element

Dumontwijk

A. Dumontlaan, Blondéweg, Bonzellaan, Bortierlaan, Doktersweg, Donnylaan, Duinkerkelaan, Geitenweg, Halmenstraat, Hoge Duinenlaan, Konijnenweg, Koning Albertplein, Korte Konijnenweg, Kykhillweg, Schoolweg, Suzanneweg, Thiriarweg, Visserslaan, Witteberglaan, Zeedijk, Zeekruisdoornweg, Zeelaan (De Panne)
Eerste urbanisatiefase van een nieuwe badplaats, ontstaan uit privé-initiatief vanaf circa 1892 en verder uitgebouwd in het begin van de 20ste eeuw, met gaaf bewaard stedenbouwkundig concept naar ontwerp van de Brusselse architect Albert Dumont en zijn zoon Alexis.


ID: 308376 | Archeologisch geheel

Verdwenen Zwinhaven Monnikerede

Bekofstraat, Bloedputstraat, Damse Vaart-Oost, Krinkeldijk, Monnikeredestraat (Damme)
Monnikerede maakt deel uit van het verdwenen middeleeuws havennetwerk van Brugge.


ID: 2162 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Sint-Amands

Livien Van der Looystraat 10 (Puurs-Sint-Amands)
Oorspronkelijke villa in eclectische stijl met neo-Vlaamse renaissance-inslag, gedateerd anno 1907 in cartouches.


ID: 5344 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekhuis

Lange Klarenstraat 1 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek van Lange Klarenstraat en Lange Nieuwstraat, in zijn huidige vorm daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, met traditionele, mogelijk 17de-eeuws kern. In opdracht van Joseph De Wyndt-Aerts, werden de hoektraveeën in 1865 verrijkt met een balkon.


ID: 5620 | Bouwkundig element

Herenhuis in neoclassicistische stijl

Oever 13 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Louis De Legh, naar een ontwerp uit 1880. Het hotel behoort tot de laatste realisaties van De Legh, van wie in Antwerpen een beperkt aantal bouwprojecten zijn teruggevonden vanaf 1865, maar die in 1882 overleed.