Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2133 resultaten


ID: 57524 | Bouwkundig element

Christus-Koningkerk, school en parochiaal centrum

Gerard Davidstraat 2-6, 10 (Brugge)
Christus-Koningkerk, school en parochiaal centrum fasegewijs tot stand gekomen. Een noodkerk, naar ontwerp van architect Antoine Dugardyn, wordt in 1930 ingewijd. De architect krijgt onmiddellijk de opdracht tot het ontwerpen van een definitieve kerk, rekening houdend met het korte en brede perceel bouwgrond.


ID: 74912 | Bouwkundig element

School en klooster

Gistelse Steenweg 440 (Brugge)
School en klooster nemen een ruime oppervlakte in langs de Gistelse Steenweg. Gebouwenbestand is fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 81934 | Bouwkundig element

Vleugel van de Sint-Aloysiusschool van de broeders van   liefde

Groeninge 34 (Brugge)
Baksteenbouw van acht/zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), gebouwd in 1905.


ID: 83276 | Bouwkundig element

Huis De Comme

Hooistraat 20 (Brugge)
Tot de 17de eeuw deel uitmakend van het kloostercomplex en gebruikt als schoolgebouw voor externe leerlingen.


ID: 82648 | Bouwkundig element

Middenschool - oefenschool

Hugo Losschaertstraat 5, 5A (Brugge)
Middenschool-Oefenschool. Vrij beeldbepalende constructie van gele baksteen; afwisselend drie à vier bouwlagen onder leien schild- en zadeldaken.


ID: 82824 | Bouwkundig element

Rijksnormaalschool

Hugo Losschaertstraat 5B, Klaverstraat 46-50, Schuttersstraat 10, Sint-Jorisstraat 69-71 (Brugge)
Voormalige Rijksnormaalschool, heden Departement Lerarenopleiding. Oorspronkelijke locatie van het Oudhof van de schuttersgilde van Sint-Joris. Complex bestaande uit het schoolgebouw (nummer 71) met imposante ingang aan Sint-Jorisstraat en links ervan de oorspronkelijke directeurswoning (nummer 69).


ID: 302341 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dorpskom Assebroek

Jacobus Roelofstraat, Kerklaan, Pastoor Verhaegheplein (Brugge)
De dorpskom van Assebroek situeert zich rond het Pastoor Verhaegheplein met lindes omgeven door 19de-eeuwse dorpswoningen en de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis met kerkhof en groenelementen.


ID: 83144 | Bouwkundig element

Schoolcomplex Stuyfzande

Jeruzalemstraat 34 (Brugge)
Ruim schoolcomplex bestaande uit links woning van conciërge, een grote beboomde binnenplaats en aan de overzijde een groot gebouw met klassenlokalen. Hoofdgebouw bestaande uit samenstel van twee diephuizen van respectievelijk één travee en twee bouwlagen en drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Jaarcartouches 1884. Trapgevels met uitgewerkte muurankers respectievelijk aansluitend bij de neo-Brugse en de neobarokke stijl.


ID: 77344 | Bouwkundig element

Geheel met parochiekerk, pastorie, cultureel centrum,   basisschool

Karel van Manderstraat 115, 115A (Brugge)
Functionele, georiënteerde zaalkerk onder plat dak gebouwd in 1963 en ontworpen door architect C. Vastesaeger (Assebroek). Achter de kerk ligt de pastorie gebouwd in opdracht van de Stad Brugge en ontworpen in 1986 door architect Jean-Paul Demoor (Brugge). De basisschool, ontworpen in 1960 door architect R. Van Oyen (Brugge), bevindt zich aan de zuidzijde van de kerk.


ID: 81996 | Bouwkundig element

Klooster

Katelijnestraat 65, 65A (Brugge)
Hotelcomplex, deels ondergebracht in het voormalige kloostergebouw van de alexianen of cellenbroeders. Laatst genoemde orde, ontstaan in de loop van de 13de eeuw, doch pas circa 1475 aanwezig in Brugge en verjaagd uit hun klooster in 1794. Nadien inrichten van gebouwen als militaire gevangenis en magazijn. Vanaf 1841 ingenomen door de broeders der liefde en gebruikt als klooster met school en bejaardenafdeling.