Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10238 resultaten


ID: 79480 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met losse bestanddelen

Iepersteenweg 92 (Houthulst)
Achterin gelegen wederopbouwhoeve, bereikbaar via eikendreef. Losstaande geelbakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen).


ID: 79424 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Jonkershovestraat 158 (Houthulst)
Gelegen aan de hoek met de Stokstraat. Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920. Deze hoeve vormt samen met de hoeve aan de Jonkershovestraat nummer 196 (zie Jonkershove) een beeldbepalend geheel op de hoek Jonkershovestraat/ Stokstraat/ Groenebosdreef, onder meer met accent op de erftoegangen. Hoeve met losse bestanddelen onder pannen zadeldaken.


ID: 79482 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met losse bestanddelen

Jonkershovestraat 196 (Houthulst)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920. Vormt samen met de hoeve aan de Jonkershoevestraat nummer 158 een beeldbepalend geheel aan de hoek Jonkershovestraat/ Stokstraat/ Groenebosdreef, onder meer met accent op de erftoegangen. Hoeve met losse geelbakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Boerenhuis met voorgevel naar de Jonkershovestraat gericht. Vernieuwd houtwerk, doch typische elementen bewaard als aandaken met vlechtingen.


ID: 79419 | Bouwkundig element

Vrijstaande boerenarbeiderswoning

Jonkershovestraat 8 (Houthulst)
Vrijstaand boerenarbeidershuis uit de jaren 1920. Links, stal- en schuurvolume. Getoogde muuropeningen onder strekken van felrode baksteen. Bewaard houtwerk.


ID: 79433 | Bouwkundig element

Samenstel van handelshuizen

Klerkenstraat 16 (Houthulst)
Samenstel van voormalige handelshuizen, voorheen beenhouwerij en herberg zie inscripties. Aansluitende lage stalling.


ID: 79584 | Bouwkundig element

Hoeve Jezuïetengoed

Kloosterstraat 4 (Houthulst)
In de bocht gelegen hoeve uit de jaren 1920, na de Eerste Wereldoorlog dichter bij en in de bocht van de straat heropgebouwd ter vervanging van een dieper in gelegen historische hoeve (zie restanten omwalling). Hoeve met losse bestanddelen U-vormig rondom onverhard erf opgesteld. Rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken.


ID: 79597 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Kouterstraat 112 (Houthulst)
Achterin gelegen boerenarbeiderswoning uit de jaren 1920 met rechts aansluitende stalling. Gele baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen gevat in korfboognissen. Opkamertravee met bewaard houtwerk. Stalling met gewijzigde muuropeningen.


ID: 79484 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met losse bestanddelen

Merkemstraat 2 (Houthulst)
Licht achterin gelegen wederopbouwhoeve. De site van de hoeve is als dusdanig reeds aangeduid op kaart Ph. Vandermaelen (circa 1850) en de opeenvolgende kaarten van het Militair Cartografisch Instituut. Wordt bij de wederopbouw - naar verluidt in 1923 - echter iets westelijker, verder van de Steenbeekstraat heropgebouwd.


ID: 79521 | Bouwkundig element

Hoeve 't Smishof

Molenweg 2 (Houthulst)
Hoevesite als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850). Hoeve geprangd tussen de Molenweg en de Zarrenstraat, laatst genoemde straat pas aangelegd circa 1903. Hoeve met losse bestanddelen, deels met oudere 19de-eeuwse kern. Ten noordwesten van het erf, boerenhuis met 19de-eeuwse kern. Rode baksteenbouw onder zadeldak (blauwe mechanische pannen, nok evenwijdig met de Zarrenstraat). Gaaf bewaarde achtergevel


ID: 79492 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Schrevelstraat 2 (Houthulst)
Kleine vrijstaande boerenarbeiderswoning uit de jaren 1920. Sobere gele baksteenbouw met sierankers op gecementeerde plint met schijnvoegen. Aan de achterzijde, kleine opkamer. Bewaard witgeschilderd houtwerk met T-indeling en luiken.