Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

924 resultaten


ID: 30622 | Bouwkundig element

Hoeve 't Erfgoed

Kapellestraat 3 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje, teruggaand op regionale hoevebouw. Laag, langgestrekt hoevetje (nokrichting loodrecht op de straat) bestaande uit een woongedeelte van drie traveeën en twee opkamertraveeën.


ID: 30650 | Bouwkundig element

Hoeve Krikhof

Kapellestraat 34 (Ieper)
Hoeve, mogelijk naar een (aangepast?) ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1920. Wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw met U-vormige opstelling van losse bestanddelen.


ID: 44046 | Bouwkundig element

Hoeve Relemeershof

Karabiniersstraat 13 (Ieper)
Langgestrekte hoeve met links woonhuis, dwarsschuur en rechts stalgedeelte, ten zuiden van erf begrensd door recente loods met aanleunend bakhuis; oostelijke erfoprit en -toegang tot woonhuis.


ID: 44047 | Bouwkundig element

Hoeve Schutsgaarde

Karabiniersstraat 6 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw; rest van bunker ten noorden. Boerenwoning met links woongedeelte van vier traveeën waaronder links opkamertravee, centrale dwarsschuur en rechts stalgedeelte.


ID: 30850 | Bouwkundig element

Hoeve

Kemmelseweg 35 (Ieper)
Hoeve waarschijnlijk naar ontwerp van architect L. Verstraete.


ID: 307462 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kemmelseweg 4 (Ieper)
Gaaf bewaarde wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, bestaande uit drie gebouwen in U-opstelling. Hoewel gelegen in de stadsrand van Ieper is de hoeve nog door weides omringd, waardoor de ensemblewaarde van de gebouwen in regionalistische baksteenarchitectuur is bewaard gebleven.


ID: 30849 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kemmelseweg 41 (Ieper)
Hoeve, volgens de bewoners niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem), aanleunend bij de regionale hoevebouw


ID: 30299 | Bouwkundig element

Hoeve

Kemmelseweg 46 (Ieper)
Hoevetje, volgens bewoners heropgebouwd in 1925 in het domein van het thans verdwenen 19de-eeuwse kasteel; vooroorlogse hoeve dieper in gelegen.


ID: 30851 | Bouwkundig element

Hoeve

Kemmelseweg 65 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt voor de Eerste Wereldoorlog met bijhorende brouwerij gelegen aan straatoverzijde (grondgebied Kemmel). Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 30852 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve West-Bellegoed

Kemmelseweg 66 (Ieper)
De historische hoeve West-Bellegoed is in 1921-1923 op de vooroorlogse locatie herbouwd door de Ieperse architect Cyrille Schmidt. De regionalistische baksteenarchitectuur van de wederopbouwhoeve is erg beeldbepalend in het open akkerlandschap. De hoeve met semigesloten, vierkante opstelling is omgeven door een grotendeels bewaarde, ruime omwalling, die minstens teruggaat tot de 18de eeuw. Vanaf de straat trekken de imposante, in een tuin gelegen boerenwoning met dakvenster en wapenschild, en de chicorei-ast de aandacht.