Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2643 resultaten


ID: 83132 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Koninklijke en Prinselijke Hoofdgilde van Sint-Joris

Stijn Streuvelsstraat 59 (Brugge)
Gildegebouwen in historiserende stijl bevatten een gildekamer met doelbanen en bolbaan, de eedzaal met diverse kunstwerken, sieraden, trofeeën en archivalia, en schuttersterrein met de 36 meter hoge pers en schietstand omgeven door gekandelaarde lindes.


ID: 57883 | Bouwkundig element

Halfvrijstaand burgerhuis

Tempelhof 6 (Brugge)
Halfvrijstaand bakstenen huis uit de jaren 1930. Getypeerd door enkele erkeruitbouwen, siermetselwerk en geblokte ontlastingsbogen.


ID: 77866 | Bouwkundig element

Hoeve

Torhoutse Steenweg 424 (Brugge)
Kleine 19de-eeuwse hoeve, omgeven door een meidoornhaag, op de hoek van een voormalige dreef.


ID: 77895 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Vijverhoflaan 52-56 (Brugge)
Deels vrijstaande woningen, met typerend erkerraam en gemansardeerde zadeldaken waarvan de nok loodrecht op straat loopt. Kleine voortuin afgeboord met een haag.


ID: 75118 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Norenburg

Waggelwater 18-19 (Brugge)
Omwald kasteeldomein gelegen langs de vaart Brugge-Oostende en toegankelijk via een lange dreef die zowel naar een toegangsbrug als een boerenarbeiderswoning met schuur en stal ten zuiden loopt. Parkje met grasveld, struikenmassieven en opgaande bomen en ten oosten een moestuin en hoogstamboomgaard. Het domein is afgesloten door een smeedijzeren hekwerk geflankeerd door bakstenen hekpijlers.


ID: 57773 | Bouwkundig element

Half vrijstaande villa van 1925

Werfstraat 3 (Brugge)
Ontwerp van architect Achille Goigne (Brugge). Verankerde baksteenbouw met meerdere oplopende erkers.


ID: 75153 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Tudor

Zeeweg 147, 147A-C (Brugge)
Kasteel gebouwd in 1904 in "Tudorstijl", gelegen midden een aangelegd park, bestaande uit lusttuin, kruidentuin en bos. Voormalig koetshuis aan het begin van de toegangsdreef.


ID: 75154 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Andriesabdij Zevenkerken met bijhorende school, internaat en tuinen

Zevenkerken 4, 4A (Brugge)
Sint-Andriesabdij Zevenkerken met bijhorende school en internaat en kloostertuinen, religieuze en militaire begraafplaatsen, bunker en kazematten, sportterreinen en zweminfrastructuur, gelegen in een bosrijke omgeving doorsneden door dreven. Het gebouwenbestand van de abdij en de bijhorende school zijn, net als de groenaanleg met siertuinen, nutstuinen en boomgaarden, fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 135062 | Landschappelijk geheel

Lippelobos en kasteeldomein Hof te Melis met omgeving

Buggenhout (Buggenhout), Malderen (Londerzeel), Lippelo (Puurs-Sint-Amands)
Het gebied is gelegen op de overgang tussen de Zandstreek en de Kleistreekop de grens van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Dominerend in deze ankerplaats is ‘Hof te Melis’ en het omgevende Lippelobos. Het Lippelobos bestaat uit twee ruimtelijk duidelijk van elkaar verschillende delen: het ‘binnenbos’ rond het kasteel met oud bomenbestand, vele dreven en parkbeplantingen , en het ‘buitenbos’ dat hiervan gescheiden wordt door een brede wal of gracht. Dit centraal gelegen boscomplex staat in contrast tot de open weilanden langs de westzijde met prachtig zicht op het kasteel. Het schilderachtige oude gebouwencomplex met omgevend park van kasteel Hof te Melis, enkele mooie, monumentale dreven, alsook oude solitaire bomen dragen bij tot de aanzienlijke esthetische waarde van dit landschap


ID: 130369 | Landschappelijk element

Negen opgaande zomerlinden Opdorpdries

Dries (Buggenhout)
Negen opgaande zomerlinden zijn met een regelmatige plantafstand aangeplant op de Dries te Opdorp. Het zijn mooi gevormde bomen met hoge takvrije stammen en met stamomtrekken van 206 tot 280 cm ( gemeten in 2006).