Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

428 resultaten


ID: 76154 | Bouwkundig element

Directeurswoning van schoenfabrikant Van Doorselaer

Hoekstraat 49 (Wichelen)
Villa, voormalige woning van schoenfabrikant Van Doorselaer. Half vrijstaande villa gebouwd door schoenfabrikant J. B. Van Doorselaer, volgens kadastergegevens daterend van 1932. Pittoreske villa met elementen ontleend aan de cottagebouw en de art-decostijl.


ID: 76178 | Bouwkundig element

Directeurswoning Villa Cornuta

Stationsstraat 107 (Wichelen)
Diep achterin gelegen in omringende tuin en ingeplant achter gemetst brugje over gracht voorzien van leuningen met hardstenen dekstenen. Volgens kadastergegevens van 1915 oorspronkelijke villa gebouwd door fabrikant J. De Waele-De Troy, oprichter van de ernaast gelegen voormalige korsettenfabriek DéWé. Eclectisch getint dubbelhuis van twee bouwlagen onder snijdende afgewolfde daken.


ID: 89580 | Bouwkundig element

Directeurswoning op bedrijfsterrein Vanden Avenne

Oostrozebeeksestraat 158 (Wielsbeke)
Woning op bedrijfsterrein Vanden Avenne, in 1929 gebouwd door handelaar Georges Vanden Avenne – Saelens uit Ooigem. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok evenwijdig met de straat). Witgeschilderde bakstenen lijstgevel gecombineerd met variant van de trap- en tuitgevel in de rechtertravee.


ID: 1844 | Bouwkundig element

Tegelfabriek Emmanuel Rottiers

Baeckelmansstraat 64-66 (Willebroek)
Op de plaats waar vroeger de molen van Tisselt stond, werd kort na de Eerste Wereldoorlog een stapelplaats gebouwd. Emmanuel en Adeline Rottiers vestigden er rond 1920 een beton- en tegelfabriek. Links van de fabriek bevindt zich de voormalige directeurswoning met voortuin en hekwerk.


ID: 1728 | Bouwkundig element

Directeurswoning

Boomsesteenweg 111 (Willebroek)
Alleenstaand, art-decogetint burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak, van circa 1930, volgens kadaster: 1931; naar verluidt voormalige directeurswoning van A.S.E.D. (Ammoniaque Synthétique et dérivés).


ID: 205787 | Bouwkundig element

Directeurswoningen

Vagevuurstraat 17-19 (Wingene)
Vrijstaande gekoppelde woningen volgens het kadaster in 1918 gebouwd. Spiegelbeeldschema van twee traveeën breed en twee bouwlagen en kelderverdieping onder een pannen zadeldak. Hogere middentravee afgewerkt met een puntgevel voorzien van pseudovakwerk. Op de begane grond driezijdige erkeruitbouw.


ID: 205790 | Bouwkundig element

Villa

Vagevuurstraat 29 (Wingene)
Vrijstaande villa, volgens het kadaster gebouwd in 1911. Onregelmatige plattegrond, gevormd door erkeruitbouwen. Links uitspringend volume van vier traveeën breed en twee bouwlagen hoog onder een pannen schilddak. Rechts inspringend gedeelte van één travee breed en twee bouwlagen hoog onder een pannen schilddak.


ID: 205791 | Bouwkundig element

Directeurswoning

Vagevuurstraat 31 (Wingene)
Vrijstaande woning, volgens het kadaster gebouwd in 1900. Ruime beboste tuin aan de straatzijde afgebakend door lage muur met decoratief hekwerk. Hoofdvolume onder een pannen zadeldak, centraal voorzien van een dakkapel. Op de begane grond een gevelbrede driezijdige erkeruitbouw. Rechts een volume bovenaan afgewerkt met kantelen.


ID: 216205 | Bouwkundig element

Villa Quitmann

Diegemstraat 37 (Zaventem)
Het eenvoudig uitgewerkte, neoclassicistische 19de-eeuws landhuis is vandaag in gebruik als gemeentehuis van Zaventem, het meermaals verbouwde landhuis is gelegen in een ruim park.


ID: 134151 | Landschappelijk element

Villa Quitmann met park

Diegemstraat 37, 41 (Zaventem)
Villa in neoclassicistische stijl gebouwd in 1896 als directeurswoning in opdracht van de industrieel Hermann Quitmann, eigenaar van de 'Tannerie & Maroquinerie Belges', omgeven door ruim park deels aangelegd in landschappelijke stijl van circa 3 hectare na samenvoeging van drie afzonderlijke eigendommen. Op een aanpalend perceel aan noordwestelijke zijde werd door één van Quitamanns bedienden een bescheiden villa opgetrokken. Beide eigendommen kwamen in 1933 in bezit van de industrieel Herman Feldheim.