Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1406 resultaten


ID: 9023 | Bouwkundig element

Grote gesloten hoeve

Kokkestraat 5 (Herzele)
Grote gesloten hoeve met verbouwde bakstenen gebouwen van diverse volumes onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met vaalt. Boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vijf traveeën, daterend uit eind 18de eeuw.


ID: 8988 | Bouwkundig element

Hoeve

Ressegemstraat 77 (Herzele)
Kleine hoeve met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met vaalt.


ID: 9011 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en brouwerij Van Den Bossche

Sint-Lievensplein 15-16 (Herzele)
De dorpsbrouwerij werd opgetrokken door Arthur Van Den Bossche in 1898, samen met de brouwerswoning, een eclectisch pand met art-nouveau-inslag. De typische configuratie van een zichzelf bedruipende dorpsbrouwerij uit de eerste helft van de vorige eeuw bleef intact bewaard.


ID: 9003 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Tervarent 6 (Herzele)
Grote gesloten hoeve met bakstenen gebouwen van diverse volumes onder zadeldaken, uit de tweede helft van de 19de eeuw, gegroepeerd rondom een geasfalteerde binnenplaats met vaalt.


ID: 9059 | Bouwkundig element

Hoeve Prinsenhof

Winkelstraat 48 (Herzele)
Grote semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen van diverse volumes gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met vaalt. IJzeren inrijpoort in de afgesnuite hoek tussen de zuidwestelijke en noordwestelijke stalvleugels. Boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van acht traveeën, uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 9036 | Bouwkundig element

Grote gesloten hoeve

Zavelstraat 67 (Herzele)
Grote gesloten hoeve met bakstenen gebouwen van diverse volumes gegroepeerd rondom een rechthoekige binnenplaats, voorheen met vaalt. Ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één en een halve bouwlaag van acht traveeën onder geknikt zadeldak, binnenin jaartal 1767 op balk, aanpassingen uit de 19de eeuw.


ID: 32680 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met aansluitende bebouwing

Dikkebusstraat 150-156 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve ten noordwesten van de kerk, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Eerder uitzonderlijk gesloten hoeve, met lage bestanddelen en achterliggend, deels verhard erf met centrale vaalt en oprit ten zuiden; aanplantingen: doornhaag ter afbakening van het erf; ten zuiden, aan de straat gelegen omhaagde moestuin. Nummer 150, 152 en 154: woonhuizen in aansluitende bouwtrant.


ID: 84645 | Bouwkundig element

Grote wederopbouwhoeve

Dikkebusstraat 28 (Heuvelland)
Grote wederopbouwhoeve nabij de kerk, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 32658 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gremmerslinde 21 (Heuvelland)
Hoeve gelegen ten zuiden en aan de voet van de Kemmelberg. Naar verluidt heropgebouwd in 1921 op de plaats van de vooroorlogse hofstede. Ten noorden, bunker uit de Eerste Wereldoorlog. Teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen rondom deels gekasseid erf met bakstenen stoepen en centrale vaalt; boerenhuis en dwarsschuur.


ID: 32765 | Bouwkundig element

Hoeve Leeuwenburg

Gremmerslinde 7 (Heuvelland)
Hoeve naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) uit het begin van de jaren 1920; naar verluidt stond de vooroorlogse hoeve niet op dezelfde plaats.