Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5925 resultaten


ID: 17645 | Bouwkundig element

Stadswoning

Koningin Astridplein 29 (Kruibeke)
Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel van 1856 (kadasterarchief); drie traveeën en twee bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 17647 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Koningin Astridplein 32 (Kruibeke)
Hoekhuis met lijstgevel van vier traveeën en één bouwlaag onder schilddak, eind 18de eeuw te dateren.


ID: 17650 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kraakstraat 9 (Kruibeke)
Voormalige boerderij met woonhuis, grote dwarsschuur, koetshuis en klein bergschuurtje. Ruim begraasd voorerf met gekasseide oprit en ijzeren hek aan bakstenen pijlers.


ID: 17577 | Bouwkundig element

Brouwerijhoeve Den Meulenberg

Molenberg 64 (Kruibeke)
Heden vijf traveeën en twee bouwlagen onder mank en gebogen zadeldak. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint.


ID: 17661 | Bouwkundig element

Herenhuis, koetshuis en brouwerijgebouw

Nieuwe baan 181 (Kruibeke)
Alleenstaand herenhuis met voortuin met notenboom, een voormalig koetshuis aan de straatzijde en een voormalig brouwerijgebouw rechts van het woonhuis.


ID: 74329 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein della Faille d'Huysse

Kasteelstraat 34-38, 36A, 34A-B (Kruisem)
Het kasteel van Lozer is ook gekend onder de naam kasteel della Faille d'Huysse. Het kasteeldomein met bijgebouwen bevindt zich in een uitgestrekt park met vijvers in landschappelijke stijl, begrensd door de Kasteelstraat ten noorden, de Appelhoekstraat ten westen en de Lozerbeek ten zuiden. Het park wordt omgeven door bos- en landbouwgronden. Huidige vermoedelijk vroeg 19de-eeuwse toegang met houten hek en conciërgewoning aan de Kasteelstraat met schuin naar oosten leidende dreef naar de in 1844 door de kasteelheren gebouwde kerk.


ID: 74379 | Bouwkundig element

Herenhuis

Kasteelstraat 4 (Kruisem)
Dit herenhuis bij het begin van de Kasteelstraat werd gebouwd in het tweede kwart van de 19de eeuw door de Kruishoutemse familie Goeminne op de plaats van een bestaande hoeve. De gebouwen werden ingeplant op een typische U-vormige plattegrond met gekasseid voorplein en ijzeren toegangshek tussen vierkante gemetste pijlers.


ID: 41133 | Bouwkundig element

Kasteel van de familie Zerezo de Tejada

Diestse Baan 62 (Laakdal)
Neoclassicistisch kasteel op rechthoekige plattegrond van acht traveeën en twee bouwlagen gebouwd in 1849-1850 met ronde eclectische toren uit 1860.


ID: 54315 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dorpsstraat 11 (Laarne)
Volgens kadastergegevens bouwde J.-B. De Proost, koster van Laarne in 1857 dit huis en vóór 1895 vergroot met een kleine achterbouw en een dienstgebouw aan de Molenstraat; ook de serre die tegen de zuidzijde van de tuinmuur paalt werd in die periode toegevoegd.


ID: 54317 | Bouwkundig element

Brouwerij De Hoprank

Dorpsstraat 19 (Laarne)
Voornaam burgerhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bedrijfs- en dienstgebouwen, naar aanleg, functieverdeling en typologisch kenmerkend voor de bedrijfsarchitectuur van een landelijke 19de-eeuwse brouwerij; zij omsluiten met een semi-gesloten opstelling de ruime rechthoekige binnenplaats achter het brouwershuis.