Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10238 resultaten


ID: 30770 | Bouwkundig element

Hoeve

Bellestraat 107 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, mede ten gevolge normale uitbreidingen, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30771 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellestraat 116 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde baksteen, onder zadeldaken (mechanische pannen), rondom een deels verhard erf; geasfalteerde zuidelijke erfoprit, de Kemmelbeek kruisend, en gemarkeerd door vierkante, bakstenen hekpijlers met gecementeerde piramidale bekroning.


ID: 30772 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellestraat 118 (Ieper)
19de-eeuwse hoeve waarvan boerenhuis en aanleunende stal afgebrand in 1911, waarna heropgebouwd, vermoedelijk op behouden fundamenten.


ID: 212906 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Blauwepoortstraat 14 (Ieper)
Langs de straat gelegen wederopbouwhoeve, zonder dreef. Teruggaand op regionale hoevebouw; zie opstelling rond vierzijdig gekasseid erf van losse bestanddelen: boerenwoning (parallel met de weg), stallingen en schuur. Erftoegang eveneens gekasseid. Sobere baksteenarchitectuur.


ID: 30865 | Bouwkundig element

Hoeve Drogendale

Blauwepoortstraat 72 (Ieper)
Volgens de bewoners zo genoemd naar verdwenen kasteel. Hoeve, gelegen ten zuiden van Zillebeekvijver, heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in 1922. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 307465 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met hopast

Blérotstraat 4 (Ieper)
Gaaf bewaarde, thans onbewoonde wederopbouwhoeve uit de jaren 1920 in regionalistische baksteenarchitectuur. Ten zuiden van het erf staat een hopast in vakwerkbouw, mogelijk gebouwd als eerste gebouw op de hoevesite na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30744 | Bouwkundig element

Hoeve

Briekestraat 53 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt niet op de vooroorlogse plaats in 1921 heropgebouwd zie bewaarde omwalling ten westen.


ID: 30606 | Bouwkundig element

Hoeve 't Klokhof

Briekestraat 55 (Ieper)
Grote hoeve naar verluidt heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in de jaren 1920-1924; vooroorlogse hoeve verderop gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30745 | Bouwkundig element

Wederopbouwschuur

Briekestraat 59 (Ieper)
De wederopbouwhoeve met losse bestanddelen is gelegen op een groot perceel aan een haakse bocht van de weg. Enkel de dwarsschuur is gaaf bewaard. De nabijgelegen Duits-Britse bunker, op de locatie van de vooroorlogse hoeve, wijst op de ligging van de hoevesite in de frontlinie tijdens de Eerste Wereldoorlog. De hoeve is na de oorlog ten zuidwesten van de oorspronkelijke site, dichter bij de straat, herbouwd. Kenmerkend voor de schuur is de regionalistische baksteenarchitectuur met steunberen en getoogde muuropeningen onder baksteenstrek. 


ID: 30646 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Brielenstraat 30 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op regionale hoevebouw.