Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 130493 | Landschappelijk element

Driestammige zomereik

Battelsesteenweg, Koolstraat, Nattehofstraat (Mechelen)
Op een verlaten industrieterrein, omgeven door aaneengebouwde huizenrijen staat een driestammige zomereik met een stamomtrek van 426 cm.


ID: 300085 | Landschappelijk element

Parkgebied langs de Dijle

Brugstraat, Dijleberg (Mechelen)
Het parkgebied tussen de dorpskern van Muizen en de Dijle werd vermoedelijk aangelegd tussen 1859 en 1903 bij het verdwenen kasteel Estricx. Het park bevat een monumentaal bomenbestand.


ID: 1595 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Expoel

Expoelstraat 2-6 (Mechelen)
Het kasteel uit het eerste kwart van de 18de eeuw, werd opgetrokken uit bak- en zandsteen en bevindt zich in het zuiden van een omhaagd landschappelijk park met grotendeels bewaarde omgrachting.


ID: 3579 | Bouwkundig element

Herenhuis

Frederik de Merodestraat 51 (Mechelen)
Herenhuis van vier traveeën en vier bouwlagen onder tentdak met bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 1565 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus met kerkhof

Heffen-Dorp 15 (Mechelen)
Driebeukige neogotische hallenkerk, met huidig uitzicht grotendeels uit de 19de eeuw; ingebouwde toren, waarvan de onderbouw opklimt tot de 13de-14de eeuw. Omheen de kerk ligt een omheind kerkhof.


ID: 308098 | Landschappelijk element

Beuk

Kerkenbos (Mechelen)
De opgaande beuk op de hoek van de Rubensstraat en Kerkenbos te Muizen (Mechelen) was een imposante hoekboom.


ID: 1636 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas met kerkhof

Leest-Dorp (Mechelen)
Georiënteerde driebeukige kerk met ingebouwde westertoren, ingeplant ten oosten van het dorpsplein, en omgeven door een kerkhof.


ID: 131543 | Landschappelijk element

Zomerlinde vóór Sint-Annakapel

Pastoor De Heuckstraat (Mechelen)
Bij de grens tussen Mechelen en Leest staat knal vóór de Sint-Annakapel en in de verharding van het voorliggend fietspad een zomerlinde. De boom heeft een stamomtrek van 293 cm (gemeten in 2009) en is vermoedelijk ouder dan de kapel die pas in 1913 werd gebouwd, mogelijks was de boom er eerder aanwezig als grens- of devotieboom.


ID: 132052 | Landschappelijk element

Geknotte zwarte populier in de Dijlevallei

Rijmenamsesteenweg (Mechelen)
Deze geknotte zwarte populier staat in de Dijlevallei, langs de benedenloop van de Dijle. Hij staat op de hoek van vier percelen extensief grasland en is dus een hoekboom. De boom is geworteld in een gracht, die vermoedelijk een relict is van een oude Dijlemeander.


ID: 132053 | Landschappelijk element

Zwarte knotpopulier op perceelsgrens

Rijmenamsesteenweg (Mechelen)
Op korte afstand van de als monument beschermde zwarte populier staat in de perceelsrand een minder indrukwekkend exemplaar. Het betreft een knotpopulier die vermoedelijk gepoot werd met pootmateriaal afkomstig van de beschermde boom.