Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1894 resultaten


ID: 77447 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Nieuwenhove

Nieuwenhove 1 (Brugge)
Het kasteel is grotendeels omgeven door een bos en bijna volledig omwald (niet in de zuidoosthoek). De oude dreef via de Aardenburgseweg bestaat niet meer. Het domein is heden aan de westkant bereikbaar via een beukendreef (Nieuwenhove). Een nu gesupprimeerde ingang ligt iets verder noordwaarts achter een oud smeedijzeren hek. De deels bewaarde walgracht werd ter hoogte van het kasteel tot vijver omgevormd.


ID: 79787 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking met kerkhof

Onder de Toren (Brugge)
De monumentale gotische kerk uit de 13de eeuw is een schoolvoorbeeld van de Vlaamse baksteengotiek. Georiënteerde kruiskerk met basilicale opstand, gemarkeerd door een zware, vooruitspringende westtoren. Het omringend kerkhof met een deels gekasseid, deels geasfalteerd omlopend kerkpad, is geflankeerd door leilinden en afgezet door een bakstenen muurtje onder ezelsrug.


ID: 57849 | Bouwkundig element

Hofstede De Pensé

Oostendse Steenweg 273 (Brugge)
Achterin gelegen hoevecomplex, uit de 18de eeuw of ouder, bestaande uit losse bestanddelen.


ID: 72043 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Groot Eekhoute

Oostendse Steenweg 285 (Brugge)
Achterin gelegen hoevecomplex te midden van een weiland verbonden met de straat via een dreef. Voormalige uithoeve van de Brugse Eekhoutabdij met nog deels bestaande omwalling en boomgaard.


ID: 79697 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostkerkestraat 4 (Brugge)
Hoeve bestaande uit een boerenhuis met geïntegreerde paardenstal, een schuur, een stal en een wagenschuur. Toegankelijk via een lange dreef. Boerenhuis met geïntegreerde stal staat reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van 1835, maar is wellicht ouder.


ID: 75037 | Bouwkundig element

Hoeve Bonnecour

Oude St.-Annadreef 80 (Brugge)
Oorspronkelijk omwalde hoeve eigendom van de Sint-Andriesabdij. Staat reeds weergegeven op kaarten uit de tweede helft van de 18de eeuw met huidige gebouwenconfiguratie.


ID: 75039 | Bouwkundig element

Hoeve bij het kartuizerinnenklooster Sint-Anna-ter-Woestijne

Oude St.-Annadreef 90 (Brugge)
Vandaag achteringelegen hoeve met oude kern uit de 18de eeuw. Toegankelijk via een lange dreef met populieren. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint. Grondig verbouwd in de jaren 1980.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.


ID: 77469 | Bouwkundig element

Hof Avignon

Pijpeweg 124 (Brugge)
De hoeve is begin jaren 1980 ingrijpend verbouwd, maar heeft het vroegere uitzicht en volume, met hoge opkamer, grotendeels behouden. In de linkerzijgevel met vlechtingen zijn nog sporen van het oude metselwerk zichtbaar.


ID: 77826 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Rode Poort

Rijselstraat 231 (Brugge)
Heden een bepleisterde en beschilderd gebouw met villa-allures, ingericht als kantoren. Het 19de-eeuwse koetsgebouw eveneens zwaar gerestaureerd en met zelfde functie. Villa en koetsgebouw gelegen in een ruim park, deels aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en deels geometrisch met drevenpatroon. Lange toegangsdreef.