Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 31554 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kasteelstraat 37 (Vleteren)
Burgerhuis van een veekoophandel uit het vierde kwart van de 19de - eerste kwart van de 20ste eeuw, met voortuintje, afgezet door middel van laag bakstenen muurtje, waarboven gietijzeren hek tussen pilasters.


ID: 31555 | Bouwkundig element

Herenhuis

Kasteelstraat 39 (Vleteren)
Herenhuis in analoge bouwtrant. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien); drie houten dakkapellen met vleugelstukken onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 31558 | Bouwkundig element

Hoeve Keiboshof

Keiweg 4 (Vleteren)
Hoeve met losse bestanddelen willekeurig opgesteld rondom een gebetonneerd erf, aan straatzijde afgesloten door een betonnen witgeschilderde omheining met hek. Ten noordwesten, drenkplaats. Moestuin voor het boerenhuis. Dwarsschuur met wagenhuisgedeelte rechts onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen) op houten modillons. Uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 31598 | Bouwkundig element

Hoeve International Corner

Koekuitstraat 1 (Vleteren)
Aan de straat op de hoek bij de Eikhoekstraat gelegen hoeve met achterliggend begraasd erf, toegankelijk via hek links van het boerenhuis. Moestuin aan straatoverzijde.


ID: 201065 | Bouwkundig element

Dozinghem Military Cemetery

Leeuwerikstraat (Vleteren)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats is afgebakend met een haag en kan betreden worden via een smeedijzeren hekken. De begraafplaats bevat een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een bakstenen schuilgebouw en 17 perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 31603 | Bouwkundig element

Chalet de l'Amitié

Leeuwerikstraat 8 (Vleteren)
Aan de rand van het bos gelegen hoeve en voormalige jagersherberg, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Eclectische bouwtrant verwijzend naar de gelijktijdige stationsarchitectuur, tevens kaderend in het geheel van de esthetische ingrepen van de lokale landadel van het kasteel De Lovie in Proven.


ID: 31563 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amatus met kerkhof

Oostvleterendorp (Vleteren)
Gelegen ten oosten van Oostvleterendorp en ten westen van de Martin Vandewynckelstraat, middenin een omringend kerkhof met militaire ereperken, deels afgezet met beukenhaag, deels door middel van gietijzeren trek tussen ronde, bakstenen pilasters met bolvormig topstuk. Laatgotische hallenkerk uit de 15de eeuw met kruisingstoren, teruggaand op een romaans bedehuis. Zuidelijke sacristie gedateerd 1906. In december 1977 werd de kerk verwoest door brand en volgden herstellingswerken.


ID: 31566 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostvleterendorp 4, 8, 8A (Vleteren)
Midden de dorpskom, achter de huizenrij gelegen hoeve, ten westen van de kerk. Hoeve met losse bestanddelen opgesteld rondom een begrint erf; bakstenen stoepen; vaalt te midden. Ten noordoosten, schuintegenover de kerk, toegankelijk via hek; voormalig boerenhuis (nummer 8), ibidem.


ID: 31610 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Roggestraat 4 (Vleteren)
Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een deels met gras begroeid, deels geasfalteerd erf, aan straatzijde toegankelijk via hek. Lange dwarsschuur met links wagenhuis- en stalgedeelte rechts onder overstekend zadeldak op houten modillons, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met roodgeschilderde horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeting.


ID: 201064 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Westvleteren

St.-Maartensstraat (Vleteren)
Belgische militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats met rechthoekige plattegrond kan betreden worden via een smeedijzeren hek, gevat tussen twee hardstenen pijlers. De graven staan in dubbele rijen, rug aan rug opgesteld. Tegen de noordoostelijke muur staat een calvariekruis onder een grote opgaande boom.