Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 34761 | Bouwkundig element

Herberg Lange Dreef

Stratem 108 (Aalter)
Boerenarbeidershuis met gecementeerde voorgevel. Deur in afgekante hoektravee met getrapt dakvenster. Aangebouwde stalvleugel op zijgevel met gevelsteen 1906.


ID: 34757 | Bouwkundig element

Hoeve Donckergate

Stratem 7-11 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm gegroepeerd op erf met gekasseid middenpad, afgesloten door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met bolbekroning. Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw. Schuur en stallen aan weerszij van het huis, daterend van 1940.


ID: 34759 | Bouwkundig element

Hoeve

Stratem 73 (Aalter)
Op kruispunt en de hoek met Hooggoed gelegen hoeve. Boerenhuis, ingeplant aan de straat met een klein voortuintje, van vier traveeën en één bouwlaag, rechts aangebouwde tweede woning.


ID: 34760 | Bouwkundig element

Herberg Halfweeghuis

Stratem 92 (Aalter)
Gelegen op kruispunt tegenover nummer 73. Aan de straat gelegen boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel met de straat); daterend uit tweede helft 19de eeuw.


ID: 34850 | Bouwkundig element

Kasteel van Stuivenberge

Stuivenberg (Aalter)
In 1700 gekend als omwalde hoeve toebehorend aan de familie Bellemans, in 1740 aan J. Diericx (Gent) die er een buitenverblijf van maakte. In 1841 verkocht aan de familie le Sergeant d'Hendecourt, laatste eigenares van het kasteel was Marie le Sergeant d'Hendecourt.


ID: 34855 | Bouwkundig element

Jagershof

Stuivenberg 10 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Woonhuis aan straat met zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met gewitte gevel op gepikte plint.


ID: 34851 | Bouwkundig element

Bijgebouwen kasteelsite Stuivenberge

Stuivenberg 3-7 (Aalter)
Gebouwtjes gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf en afgesloten door een gietijzeren hek, naar verluidt opgetrokken circa 1840 samen met het nu verdwenen kasteel Stuivenberge als neerhof en woningen voor jachtopziener en koetsier.


ID: 35021 | Bouwkundig element

Hoeve Haveskerkegoed

Ter Eikestraat 2 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met rechte oprit. Ten westen, boerenwoning daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw; vijf traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak met klokkenstoel. Ten oosten, 19de-eeuws bakhuis.


ID: 34763 | Bouwkundig element

Goed te Weibroek

Ter Weibroek 33 (Aalter)
Heden hoeve gelegen in een nieuw verkavelde straat met villabebouwing in de oude wijk Houtem. Terwijl de grootste rechthoekige buitenste wal verdwenen is, is het boerenhuis nog grotendeels omgracht. Ten noordwesten, oude dwarsschuur onder groot zadeldak en ten noorden, naast het woonhuis, stallen.


ID: 33411 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Ursel en afspanning Tramstatie

Urseldorp 9-11 (Aalter)
Bakstenen gebouw van oorspronkelijk zeven en één afgekante hoektravee en drie bouwlagen onder mansardedak, sterk horizontaal geleed door cordons, spiegels en speklagen en geritmeerd door getoogde en rechthoekige vensters. Vandaag zijn alleen de vier linker traveeën bewaard.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.