Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2579 resultaten


ID: 83141 | Bouwkundig element

Pastorie

Jeruzalemstraat 25 (Brugge)
Pastorie ondergebracht in symmetrisch opgebouwd dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Lijstgevel van 1864. 19de-eeuwse veranda tegen achtergevel. Achterliggende ommuurde tuin.


ID: 77339 | Bouwkundig element

Kapel en klooster

Kanunnik Decoeneplein 1-2 (Brugge)
Voormalige kapel en klooster, gebouwd circa 1961. De vroegere kapel is nu in gebruik als het ontmoetingshuis "'T COUVENT". Geconcipieerd als zaalkerk met een voorportaal. Voorgevel met boven de ingang beeld van Sint-Thomas van Kantelberg.


ID: 77341 | Bouwkundig element

Burgerhuis van 1935

Karel van Manderstraat 68 (Brugge)
Burgerhuis van 1935. Gevel in rode baksteen met bow window op de begane grond.


ID: 81972 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuin en tuinpaviljoen

Kastanjeboomstraat 13 (Brugge)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), van "JAAR / 1907", zie gevelsteen, naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge). Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, horizontaal geleed door kordons en doorgetrokken lekdrempels van natuursteen. Rechts, poortje leidend naar beboomde stadstuin. Tuinpaviljoen in overgangsstijl tussen Lodewijk XV en XVI met opschrift "M D C C L X I X" (1769) in de fries. Gearticuleerd volume van vijf traveeën en één bouwlaag met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel waarin drie middentraveeën zijn opgevat als een sterk uitspringend risaliet.


ID: 308465 | Bouwkundig element

Kasteeldomein Fort de Bavière

Kasteeldreef (Brugge)
Voormalig kasteeldomein. Het eerste kasteel dateerde uit 1609 en werd in de 18de eeuw verbouwd. Het kasteel werd gebruikt als buiten- of hoofdverblijf van verschillende (adellijke) families. Beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel gesloopt in 1956. Verschillende constructies, waaronder hekpijlers, een ijskelder en de bakstenen ommuring van de moestuin verwijzen nog naar het vroegere kasteeldomein.


ID: 82006 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de zusters redemptoristinnen met tuin

Katelijnestraat 105 (Brugge)
De voormalige kerk en klooster met tuin van de Vereniging Zuster Redemptoristinnen van Brugge, in de volksmond gekend als 'de Ro(de) Nonnen' naar hun klederdracht, is gelegen tussen de Katelijnestraat en de Visspaanstraat.


ID: 57623 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Meeuw

Keizer Karelstraat 65 (Brugge)
Bel-etagewoning van 1926 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch (Brugge). Keldergarage geïntegreerd in driezijdige erker overgaand in puntgevel.


ID: 74981 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Boompje

Koestraat (Brugge)
Kapelletje op rechthoekige plattegrond. Rode verankerde baksteenbouw onder leien zadeldak gevat tussen twee puntgevels met schouderstukken. Nokpannen van geglazuurd aardewerk.


ID: 74980 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ter Lucht

Koestraat 26, 30 (Brugge)
Kasteeldomein "Ter Lucht" gaat terug tot de 16de eeuw. Het kasteel ligt centraal in het park op een lichte verhevenheid. Ten westen ligt het neerhof. Latere toevoegingen aan de site zijn de Onze-Lieve-Vrouwe kapel van 't Boompje uit 1664 ten noorden en de de paardenstallen uit het einde van de 19de eeuw ten zuiden van het neerhof. Parkaanleg in landschappelijke stijl met verschillende zichtassen, een berceau en een serpentinevijver met boogbruggetje. Verder zijn er nog metalen toegangshekken met bakstenen pijlers en vaasornamenten en staan er in het park verschillende beelden. Ten oosten van het kasteel een moestuin met bakstenen muur met leifruit en een serre. Toegankelijk via een lange dreef met lorken en rododendrons.


ID: 82889 | Bouwkundig element

Schippersschool

Komvest 38-40 (Brugge)
Site van de schippersschool, die zich na de Eerste Wereldoorlog vestigde in de tuin van het capucienenklooster, met bewaarde woning van de capucienen met onder meer schipperskapel, opgericht omstreeks 1924-1926. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uitgewerkt als een verankerde baksteenbouw in een historiserende neo-Brugse stijl met een lijstgevel tussen twee zijtrapgevels. De tuin is een overblijfsel van de vroegere kloostertuin die een volledig huizenblok omvatte, heden aangelegd als Engelse landschapstuin.