Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10238 resultaten


ID: 51598 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Oude Iepersestraat 115 (Izegem)
Semigesloten hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 51617 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Prins Albertlaan 97 (Izegem)
Historische hoeve met lage losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rond een bekiezeld en begraasd erf. Verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken.


ID: 51816 | Bouwkundig element

Winkels

Reperstraat 10-12 (Izegem)
In oorsprong twee art-decowinkelpanden met topgevels. Achterin gelegen voormalig koetshuis met stallingen, van de olieslagerij Vandemoortele.


ID: 51776 | Bouwkundig element

Hoeve Rhodesgoed

Rhodesstraat 2 (Izegem)
Hoeve, heden met overwegend eind 19de-eeuws - begin 20ste-eeuws uitzicht. Losse, lage bestanddelen van verankerde baksteen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint en begraasd erf beschaduwd door twee notelaars, thans doorsneden door de Rhodesstraat; ijzeren hekken tussen bakstenen pijlers markeren de noordelijke en zuidelijke erftoegangen. Gekasseid toegangspad naar het hoger gelegen boerenhuis.


ID: 51846 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Woestijnstraat 1 (Izegem)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde baksteen, in oorsprong L-vormig gegroepeerd, thans met uitbreiding in het oosten; onverhard en begraasd erf.


ID: 51847 | Bouwkundig element

Hoeve De Blauwpanne

Wolvenhofstraat 8 (Izegem)
Lage, losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een bekiezeld erf, met oostelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken. Ten noorden, boerenhuis van zes traveeën, met geschilderd jaartal 1836 op de zijgevel. Stalvleugel ten westen van het erf. Ten zuidoosten, huisweide afgezet door meidoornhaag.


ID: 88828 | Bouwkundig element

Hoeve

Aartrijksesteenweg 106 (Jabbeke)
Kleine, verzorgde hoeve die circa 1901 wordt ingeplant op het punt waar de Zandweg naar Aartrijke vanuit Snellegem op de Aartrijksesteenweg uitkomt. De hoeve werd gebouwd door de boswachtersfamilie Schollier, in dienst van baron Gillès de Pélichy. De hoeve bestaat uit twee achter elkaar gelegen, parallelle volumes van boerenhuis en schuurtje. Het lage boerenhuis van vier traveeën is opgetrokken in geelbruine baksteenbouw op grijs geschilderde plint en is gevat onder een pannen zadeldak


ID: 88719 | Bouwkundig element

Hoeve d' Oude Stokerij

Aartrijksesteenweg 70 (Jabbeke)
Hoeve "d' Oude Stokerij", teruggaand op het neerhof van een minimaal 16de-eeuwse kasteelsite "Zuytveld", waarvan het opperhof op nummer 72 te situeren is. Hoeve met losse bakstenen bestanddelen op een erf dat via mooie overhoekse hekpijlers vanaf de Aarstrijksesteenweg toegankelijk is. Hoeve bestaande uit twee parallelle, haaks op de steenweg geplaatste historische gebouwen, namelijk het in kern wellicht 16de-eeuwse boerenhuis ten noorden, en het minimaal 18de-eeuwse schuurvolume ten zuiden.


ID: 88720 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Aartrijksesteenweg 72 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een rechthoekig omwald, onverhard erf. De hoeve gaat vermoedelijk terug tot het opperhof van een 16de-eeuwse kasteelsite "Zuytveld", gedurende de 19de eeuw tot een landbouwbedrijf geëvolueerd.


ID: 88721 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Aartrijksesteenweg 91 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een onverhard erf, gelegen langs de "Waterstraat", een aarden wegel die vanaf de Aartrijksesteenweg naar de Eernegemweg leidt, op het Primitief kadasterplan (1830) "koeyweg" genoemd. Volgens Desmedt ook "Schepenwegelken" genoemd: ooit woonde de burgemeester in deze hoeve; de schepenen kwamen hier vergaderen.