Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7113 resultaten


ID: 24239 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Dorpsplein Slyps 10 (Moorslede)
Gedeeltelijk omwalde pastorie in beboomde tuin, ten westen van de kerk. Toegang onder meer via brug met houten paviljoentje onder geknikt tentdak (leien), tegenover het kerkportaal. Dubbelhuis in de trant van de bebouwing uit de tweede helft van de 19de eeuw; vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de Pastorijstraat, mechanische pannen); aanpalende, links en rechts lage dienstgebouwtjes onder schilddaken.


ID: 24031 | Bouwkundig element

Hoeve

Geluwestraat 16 (Moorslede)
Hoeve met losse, lage bestanddelen van verankerde donkere baksteen onder zadeldaken (mechanische pannen), U-vormig gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf met gekasseide en geplaveide stoepen; lange oostelijke erfoprit gemarkeerd door gietijzeren hek; omhaagde huisweide toegankelijk via ijzeren hek.


ID: 24143 | Bouwkundig element

Hoeve naar ontwerp van E. Apers

Gentsestraat 41 (Moorslede)
Hoeve van 1920 naar ontwerp van architect E. Apers, blijkens de Atlas der Buurtwegen van 1842 grosso modo op het vooroorlogse grondplan heropgebouwd. In de tweede helft van de 18de eeuw nog omwalde site, zie aanduiding op Ferrariskaart van 1770-1778. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 24194 | Bouwkundig element

Hoeve Dakravenhof

Ravestraat 2 (Moorslede)
Hoeve met losse, lage bestanddelen rondom een deels verhard erf met deels behouden bakstenen stoepen; boerenhuis en bakhuis, schuur, ast, en stallingen respectievelijk ten nooden, oosten, zuiden en westen; erftoegang ten zuiden.


ID: 24226 | Bouwkundig element

Tuinwijk De Blokken

Stationstraat 159-169, 173-205 (Moorslede)
Tuinwijk gebouwd door de Dienst der Verwoeste Gewesten. Volgens bouwplannen zogenaamd cité ouvrière de Moorslede van 1919-1920 naar ontwerp van architecten Bytebier en Schaessens, met vijftien blokken van gekoppelde huizen aan de straat. Nog deels omhaagde voortuintjes, naar verluidt vroeger met esdoorn als symbolische verwijzing naar Canada dat via een noodfonds mede de bouw van deze tuinwijk zou hebben gefinancierd.


ID: 24232 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met erfbeplanting

Steenhovenstraat 11 (Moorslede)
Hoeve van het langgestrekte type vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw, in een door meidoornhaag omzoomde weide; twee masjestueuze linden met houten Mariakapelletje aan de verlaten erftoegang.


ID: 24235 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Waterdamstraat 9 (Moorslede)
Hoeve van het langgestrekte type, uit de jaren 1920, in omhaagde tuin met ten westen kleine boomgaard. Drie huistraveeën + acht stal- en schuurtraveeën onder onderbroken, rechts afgewolfd zadeldak.


ID: 13584 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve met wagenhuis

Boechoutselei 55 (Mortsel)
Verankerd bakstenen woonstalhuis met aansluitende schuur en ten noorden parallel wagenhuis, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 13608 | Bouwkundig element

Hoeve Domen

Hendrik Consciencelaan 107 (Mortsel)
Hoeve uit de 19de eeuw, bestaande uit woonstalhuis met merkwaardige vierkante duiventoren van drie bouwlagen onder pannen zadeldak, gedateerd 1854.


ID: 13642 | Bouwkundig element

Villa Mathilde

Osylei 27 (Mortsel)
Alleenstaand huis, baksteenbouw met markant balkon, toren en topgevel, van 1913.