Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 75432 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Horststraat 106 (Arendonk)
Verankerde bakstenen gebouwen. Woonstalhuis met jaartalankers 1916 en sierankers S G, verwijzend naar de bouwheer Spoormans-Geenen.


ID: 75457 | Bouwkundig element

Berendonkse Hoeve

Roobeek 1 (Arendonk)
De enig overblijvende van de vier, grote Postelse hoeven die de abdij tot 1794 in Arendonk bezat; volgens de jaartalankers opgetrokken in 1756 doch teruggaande op een veel oudere.


ID: 21379 | Bouwkundig element

Hoeve met boerenburgerhuis

Dorpsstraat 26 (As)
Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen aan weerszij van het verder ommuurde erf.


ID: 21389 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Neereinde 3 (As)
Bakstenen hoeve met losse bestanddelen rondom rechthoekig erf.


ID: 76770 | Bouwkundig element

Negentiende-eeuws hoevecomplex

Gentsesteenweg 376 (Asse)
Eenvoudig doch nagenoeg intact, negentiende-eeuws hoevecomplex met losstaande bestanddelen, geschikt rondom een gekasseid erf met notelaar en voormalige mestvaalt; boomgaard ten westen.


ID: 76706 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Linden

Muzeumstraat 1-5 (Asse)
Voorheen deel uitmakend van het Hof ter Linden, waarvan de oorsprong mogelijk opklimt tot de late middeleeuwen toen het zuidelijke deel van Asse ontgonnen werd.


ID: 76759 | Bouwkundig element

U-vormig hoevecomplex aan de Asbeek

Putberg 96 (Asse)
U-vormig ingeplant hoevecomplex aan de Asbeek, in kern opklimmend tot de achttiende eeuw.


ID: 76786 | Bouwkundig element

Hoevecomplex

Schutstraat 17 (Asse)
Hoevecomplex, in kern minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, doch in de loop van de 19de eeuw meermaals vergroot; gelegen in het beschermde dorpsgezicht van Bekkerzeel.


ID: 300293 | Landschappelijk geheel

Krekengebied Assenede

Assenede (Assenede)
Dit gebied omvat het krekengebied van Assenede dat één geheel vormt met het krekengebied van Zeeuws-Vlaanderen. Het betreft een aaneenschakeling van grote open polders ingedijkt in de 16de en 17de eeuw. Het gebied wordt doorsneden door een aaneenschakeling van kreken, dijken en extensief beheerde graslanden. De kreken manifesteren zich als open of half verlande waterplassen en/of laagten ingenomen door grasland die zich aftekenen in het akkerareaal. De rechtlijnige en hoekige dijken zijn noord-zuid georiënteerd en afgeboord met populieren. In de polder liggen verspreide vrijstaande boerderijen. De bewoning wordt gekenmerkt door verspreide vrijstaande boerderijen in de polder en rijnederzettingen met dijkhuisjes geënt op het tracé van de dijken. Gietijzeren grenspalen markeren de landgrens tussen Nederland en België en herinneren nog aan het smokkelverleden.


ID: 76125 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Basseveldestraat 11 (Assenede)
Hoeve met losstaande bestanddelen, vermoedelijk uit 18de eeuw, doch nagenoeg volledig vernieuwd. Van de oude boerenwoning rest aan de gewitte straatgevel nog een gebogen deurtje in een bakstenen omlijsting met neuten, oren, sluitsteen en kroonlijstje.